Instituut EszenzZ
 
OYWC V3.png

Durf jij ook jezelf te laten zien?

Durf jij ook 30 dagen jezelf te laten zien op de tijdlijn van je eigen Facebook pagina? Vele anderen gingen je al voor. Durf je elke dag een vlog te plaatsen voor al je vrienden van minimaal 4 minuten voor meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht en een standvastiger zelfbeeld? Durf jij dat ook aan?

 

Kom in je kracht!

Een tijd geleden trof ik een medecursist aan die in een marketingopleiding een opdracht had gekregen om 30 dagen lang, elke dag, een filmpje tot maximaal 10 minuten over haar werkzaamheden op social media te plaatsen naar haar doelgroep toe. Ze vond het heel eng maar ze vertelde dat ze het, naarmate de tijd vorderde, er zelfs plezier in kreeg. Later zei ze, 'dat moet jij ook eens doen'. Mijn hoofd schudde natuurlijk 'nee joh'. Maar het heeft me niet losgelaten. Alleen de vorm werd anders...

In mijn beleving is er op de hele aardbol niemand als ik. Ook wanneer ik een tweelingbroer heb, dan is hij toch anders want hij maakt andere dingen mee en word daardoor ook anders gevormd. Ook is er niemand anders zoals jij. Dat betekent dat er dus 7 miljard mensen op deze planeet rondlopen, en niemand is zoals jij. En zoals jij is er nog nooit iemand geweest en zal ook niemand meer exact zoals jij geboren worden. Dus of je het nu leuk lijkt of niet, je MOET wel uniek zijn. Is dat niet interessant? Is daardoor iedereen misschien wel interessant voor iedereen als we leren ons open te stellen naar elkaar?

De uitdaging zit erin om ons unieke zelf als persoon te leren zijn. Om dat 'uit te drukken' in je leven. We willen vrij zijn in hoe we zijn. Persoonlijke vrijheid is voor mij jezelf gunnen vrij te zijn in wie je bent. Ongeacht wat een ander daarvan vindt. Want wat die ander daarvan vindt, zegt namelijk niets meer of minder dan dat het slechts een beleving is in die wereld van die ander. 

Nu kom ik in mijn werk als therapeut veel mensen tegen die diverse angsten ervaren om zichzelf te laten zien. Want 'ben ik wel goed genoeg?', 'Waardevol genoeg?' 'Mooi, lief, aantrekkelijk, sterk, interessant genoeg?' De mening van anderen speelt dan een grote rol en daardoor kunnen we voor een groot deel 'ingepakt' blijven. Natuurlijk zal niet iedereen mij leuk, mooi, lief en weet ik veel vinden. Want voor mij zelf is er ook een voorkeur. Gelukkig vind ik ook niet iedereen hetzelfde aantrekkelijk, leuk, of interessant (de verjaardagen zouden dan TE druk worden).

Om je angst jezelf te laten zien in wie je BENT en wat daarin gebeurt in je dagelijks leven aan te gaan ontstond het idee van het 'Open Your World' Challenge. Ik wil daarmee zelf mijn belevingswereld openen aan de buitenwereld om te kijken wat het met mij zelf doet (want ik ben ook een mens die het spannend vind). Om te kijken hoe het VOELT om te delen wat in deze innerlijke wereld gebeurt die in geen enkele andere wereld gebeurt. Het openen van MIJN wereld om nog meer vrij te zijn in wie ik ben, om grenzen te voelen, te ervaren en te overschrijden teneinde door deze kwetsbaarheid meer vrijer te zijn in situaties die nog steeds lastig kunnen zijn. Dat gun ik mezelf ook al is het soms doodeng. 

Inmiddels heb ik tijdens en na de Challenge enorm veel berichten ontvangen van mensen die zo enthousiast reageerden op mijn filmpjes, in tranen zelfs zichzelf zonder woorden voor de eerste keer gingen tonen, angstige mensen die uit zichzelf toch zijn begonnen om ook zichzelf te laten zien, om hun wereld te openen en de uniciteit te delen met anderen. 

Meer in je kracht staan, je eigen centrum ervaren, meer zelfvertrouwen en verandering van zelfbeeld, meer creativiteit, is wat ik voornamelijk lees. Dat is prachtig dat zoiets ontstaat.

 

Word ook gratis lid!

Ik wil je alleen maar eens vragen hoe het voor jou zou voelen om 30 dagen lang, elke dag een kort filmpje op je Facebook tijdlijn van minimaal 4 minuten te plaatsen aan anderen, over iets van jezelf. Over wie je bent en wat je daarin allemaal doet en voelt, beleeft, onderneemt en vindt, met als basis om je grenzen te leren kennen en ze voor jezelf dagelijks te overschrijden voor je eigen liefdevolle ontwikkeling. Voor een verschuiving van angst naar veel meer innerlijke kracht en meer vertrouwen in jezelf na 30 dagen!

De Open Your World Challenge is dus niet bedoeld om reclame te maken voor je bedrijf, of om 30 dagen lang anderen te inspireren/te leren over je vak als bv bewustwordingsdeskundige of coach. 'Teachen' is dus niet het uitgangspunt. Zelfcontfrontatie en introspectie is de uitnodiging. Door je angsten heen durven gaan. Je emoties durven tonen.
Het gaat alleen maar over jou en jouw wereld die je aan anderen opent om binnen te mogen kijken.

Durf jij de 'Open Your World Challenge' ook aan te gaan?

Laat jij je wereld zien door te openen naar anderen?

Deel jij je hart, je hobby's, je pijnen en moeites, je ervaringen, je visies, je humor, je jeugd, je dagelijks leven, je passies etc. aan je eigen vriendengroep op Facebook?

Durf jij ook de impasse aan, die ongetwijfeld voorbijkomt, doordat er bijvoorbeeld minder 'likes' komen op je berichten naarmate je Challenge vordert? Hoe ga je daarmee om? Stop je? Of ga je juist door voor jezelf?

Hoe ga jij ermee om als je denken na 20 dagen zegt zijn doel wel te hebben bereikt? Dat de Challenge dan wel mag worden gestopt volgens je hoofd? Of ga je door omdat je innerlijk weet dat de Challnge niet voor niets 30 dagen duurt...?

Denk je dat je het wellicht zelfs zou kunnen gaan missen na 30 dagen?

Denk en voel er gewoon ook eens over na... 

Hoe zou dat zijn voor jou? Durf je dat aan?

Ik heb een 'Open Your World Facebookpagina' aangemaakt waar je gratis lid van kunt worden. Plaats hier ook je eerste en je laatste filmpje zodat anderen kunnen zien wat het je heeft gebracht. Je filmpjes plaats je op je eigen tijdlijn voor je vrienden of openbaar als je wilt. In deze groep ontmoet je mensen die er mee bezig zijn, of diegenen die het al hebben gedaan en de ervaringen delen, of juist anderen die ook willen gaan starten en dat ook spannend vinden.

Heb je de Challenge volbracht? Vertel gerust wat het met je heeft gedaan! 

Ik ben in ieder geval benieuwd naar jouw wereld!

Warme groet,

Antoine van Staveren

 

 

(Antoine) Open Your World Challenge dag 23/30

 

Antoine: Het heeft me echt nog meer geopend

" Eigenlijk had iets in mij al spijt toen ik openbaar vertelde hoe het idee ontstond en dat ik de Challenge zou aangaan. Wat moet ik elke dag vertellen? Ik weet niet wat ik zeggen moet. Ze zullen wel denken wat een aansteller! Als ik wakker werd was de eerste gedachte; 'je moet weer een filmpje maken vandaag'. 

Maar iedere dag komt er gewoon iets uit. Iets van mezelf en in eerste instantie voor mezelf. Het is namelijk MIJN grens die ik over durf te gaan.

Vertellen over wat ik lastig vond en vind, over hoe ik mijn werk beleef en wat mijn belevingen zijn over het leven. Ook onze poes maakt er deel vanuit, net als humor en muziek belangrijk zijn voor mij. Mijn wereld geopend voor anderen. Dat is openheid voor mij. Heel wat anders dan kwetsbaarheid.

Het lukte gewoon, ook al was het niet altijd leuk of makkelijk maar het is niet voor niets een Challenge toch? Achteraf heeft het me nog meer kracht en zelfvertrouwen gegeven. Zeker in die momenten in het dagelijks leven waar ik het toch nog steeds lastig vond om mezelf te laten zien. Dat was al weg tijdens de Challenge. Ik ging het zelfs missen nadat het afgelopen was.

Ik plaats nog steeds af en toe vlogs als het zo uitkomt en ik geniet van al die moedige mensen die inmiddels ook de Challenge zijn aangegaan, voor zichzelf! Hoe mooi is dat?

De angsten zijn weg.

Dat gun ik jullie ook."

 

(Corinda) Open Your World Challenge dag 29/30

 

Corinda: Ik ben gaan accepteren wie ik ben

"Ik vond het vroeger moeilijk om mezelf te laten zien. Dat heb ik zeker overwonnen met deze Challenge. Het heeft een blokkade weggenomen en ik ben gaan accepteren wie ik ben! Dat ben ik er echt mee opgeschoten en daar ben ik trots op.

Heel fijn als je gewoon jezelf kunt zijn. Ik ben heel erg blij dat ik aan deze Challenge heb meegedaan.

Het heeft me veel gebracht."

 

Jessie: Ik heb mezelf geaccepteerd

"De challenge zit er op voor mij! 

Vandaag de eerste dag na 30 dagen dat ik geen filmpje meer hoef te maken. Ergens voelt het gek, misschien mis ik het zelfs wel een beetje.. en ook dat voelt weer gek want wat heb ik de filmpjes zo nu en dan vervloekt gedurende de Challenge. 

Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik juist die 30 dagen volgemaakt heb, ondanks dat er mensen waren die vonden dat ik mn doel wel had bereikt en toch wel eerder zou kunnen stoppen en ondanks dat ik die overtuiging zo nu en dan zelf ook had. Juist de lengte van de Challenge heeft mij voor mijn gevoel de mogelijkheid geboden om mijzelf van meerdere kanten te laten zien en tegelijk te accepteren. Ik ben geen constante en door de lengte van de Challenge heb ik dat kunnen laten zien, want ook de mindere kanten dat ben ik en dat is voor mij het leven. Zo heb ik mezelf met dikke griep op bed gefilmd, zonder make up, kwetsbaar, lollig, down, in spagaat met mijn kinderen, creatief, met een kater  πŸ™ˆenz. Niet omdat ik dat allemaal van te voren had bedacht, niet omdat ik dacht dat daar iemand op zat te wachten, maar simpelweg omdat het op die momenten ontstond. Dat ervaren gaf mij een vrij gevoel. 

Dus niet om door een ander geaccepteerd te worden, maar juist om mezelf te accepteren om wie ik ben. De likes en meningen van anderen daarbij los te laten.. en daar had ik toch echt Facebook bij nodig, juist om die buitenwereld buiten te laten en zelf binnen te blijven en wat was dat af en toe lastig, want mijn mind vond er van alles van  ;-). 

Dus voor degenen die op het punt staan op te geven, hou vol! En voor degenen die nog twijfelen om te gaan starten, doe het gewoon. Het kan je zoveel moois opleveren als je je durft open te stellen. Je zult het echt gaan ervaren als je jezelf maar toestaat het aan te gaan." 

πŸ’š

 

Peggy: Ik heb mijn angsten overwonnen en nu ga ik voor de liefde!

"Dit was het dan... de laatste dag en het voelt heel dubbel. Ergens wilde ik op het laatst niet eens het laatste filmpje opnemen. Dertig dagen geleden hikte ik er zestien dagen tegenaan. Ik durfde niet. Wat zouden anderen ervan vinden? Maar het gaat zo snel voorbij...

Ik heb diverse angsten overwonnen. Ik heb het lef gekregen te zeggen waar ik voor sta, en om mijn emoties te laten zien.

Misschien ga ik het zelfs wel missen. De verbinding die ontstond. Ik heb eigenlijk nog zoveel meer te vertellen en te brengen in de wereld...

Twijfel je of je deze uitdaging aan wilt gaan. Ik zou zeggen doe het, als cadeautje voor jezelf. Jouw wereld, jij als mooi persoon met je eigen bijzondere verhaal."

Peggy