Instituut EszenzZ
 

Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben

Boek IHDIHB.jpg

Dit boek is natuurlijk een mooie gelegenheid om je hoogsensitieve vrienden een origineel cadeau te overhandigen (ook voor de feestdagen!), of om juist aan anderen op een beeldende manier te laten zien wat er zoal in jouw belevingswereld omgaat. Misschien lijkt het voor jou wel op een kinderboek, maar het is meer dan het lijkt.. Het is geschikt voor meerdere doeleinden, maar zeker voor (HSP) volwassenen en hun innerlijke hooggevoelige kinderen bedoeld.

Het mooie van afbeeldingen is dat ze eenvoudig het gevoel kunnen aanraken. Beelden zeggen namelijk veel meer dan woorden kunnen doen. Ze schenken hun boodschap aan het hart en verstillen voor een moment het hoofd. Het kan boeiend zijn om dat wat het hart van deze beelddenkers heeft aangeraakt verder te onderzoeken. De afbeeldingen zijn leerzaam en gevoelsmatig inzichtelijk gebleken. Het hoofdstuk in het begin van het boek geeft aandacht aan het innerlijk hooggevoelig kind en licht diverse mogelijkheden en ervaringen toe.

(On)gewenst gedrag wordt soms letterlijk weergegeven. Het is voor velen zowel luchtig als confronterend. Hoe je het beleeft hangt helemaal af van je eigen levenservaringen omtrent hooggevoeligheid en van de levensfase waar je je in bevindt. Het boek kan ook dienen als een gevoelsonderzoek voor jezelf. Hoe sta jij in je hooggevoeligheid? Herken jij je innerlijk hooggevoelig kind in dit boek? Komen er herinneringen of emoties op uit vroegere levenssituaties? Wat doen dergelijke gevoelsbeelden innerlijk met jou als je echt even stilstaat en de woorden letterlijk naar jezelf toe uitspreekt?

Tevens is er een methodiek in dit boek verweven voor professionals die werken met HSP’s, Innerlijk Kindwerk doen of werken met eetproblemen. Ook is dit boek inzetbaar tijdens de behandeling van sociale angsten, CPTSS, een negatief zelfbeeld en voor diegenen met burnoutklachten. Zij kunnen bij Instituut EszenzZ een workshop volgen (vanaf begin 2022) om er effectief mee te gaan werken.

Het boek ‘Ik (H)erken Dat Ik Hooggevoelig Ben’ (IHDIHB) is in de afgelopen vijftien jaar ontstaan in de therapiepraktijk tijdens het beeldend werken met honderden Hoog Sensitieve Personen (HSP’s). Er bleek telkens weer een behoefte te zijn onder de cliënten om de meest opvallende eigenschappen van de eigen hooggevoeligheid te herkennen, maar bovenal te erkennen. Het was namelijk nog niet zo eenvoudig om bepaalde lastige hooggevoelige eigenschappen met hun soms overweldigende emoties blijvend te omarmen in het dagelijks leven. De meest belangrijke eigenschappen uit de praktijk zijn in dit boek weergegeven en kunnen een speelse warme bijdrage leveren in de momenten als de (h)erkenning op de achtergrond is geraakt.

Bestel dit luxe boek via uitgeverij Elikser: https://www.elikser.nl/ik-h-erken-dat-ik-hooggevoelig-ben.htm.

Of in de boekhandel:

Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben
Antoine van Staveren
Inhoud: 206 pagina's
Prijs: 22,50 euro
ISBN: 9789463653817

 

Review IHDIHB boek door auteur, coach en trainer Saskia Klaaysen

 

Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid

bewust er zijn met hooggevoeligheid.jpg

Inhoud

Hoe weet ik of ik hooggevoelig ben? Als ik hooggevoelig ben, hoe ga ik dan om met de lasten van het hooggevoelig zijn? Hoe word ik niet standaard 'leeggezogen' door mijn omgeving? Hoe hou ik me staande in de dagelijkse hectiek? Hoe leer ik om 'bij mezelf te blijven' gedurende de dag? Kan ik ervoor zorgen dat mijn gedachten reduceren? Hoe verblijf ik in het hier-en-nu?

Wellicht zijn dit enkele herkenbare vragen voor je. Dit boek (Antoine van Staveren - Instituut EszenzZ, 2011) bevat een overzicht van de meest belangrijke en herkenbare aspecten van hooggevoeligheid in het algemeen en richt zich met name op het gewone dagelijkse leven. Het boek laat je via een specifieke opbouw op een geheel andere wijze naar jezelf kijken en daarmee tegelijkertijd naar de omgang met de lasten van de hooggevoelige kenmerken: de sentimenten. Duizenden sessies met hooggevoelige personen droegen bij aan de basis van dit boek en er zijn talloze interessante invloeden uit de Boeddhistische psychologie en de Advaita te herkennen. Het voorwoord is geschreven door auteur, cabaretier en trainer Paul Smit.

Dit HSP boek is voor een hooggevoelig persoon een uitstekend handvat voor zelfonderzoek en laat verschillende uitgangspunten uit de individuele leergangen zien, welke gegeven worden bij Instituut EszenzZ te Amsterdam. Ook is het een fijn en praktisch naslagwerk voor diegenen die de leergang reeds hebben gevolgd. Een uitgebreide en effectief gebleken HSP 3-in-1 test geeft je een overzicht van je huidige situatie. Luchtige verhalen, praktische metaforen, oefeningen en vergelijkingen tezamen helpen je om inzichten tot stand te brengen teneinde je lasten te reduceren. Dit boek geeft niet alleen informatie maar geeft je diverse handvaten en tools welke essentieel zijn voor vrijwel iedere HSP. 
Het bewust-er-zijn als basis is het licht voor jezelf.

 

Recensies en waarderingen

"Een bijzonder mooi boek.
Makkelijk leesbaar, begrijpbaar, veel humor, een feest der herkenning. Een must have.. als je worstelt met de lasten van HSP. Dit boek, zet je zelf aan het denken, en voelen, waardoor je met behulp van veel handige tips, een manier kunt vinden, en ervaren, om "thuis" te blijven.." (Bol.com)

"Voor iedereen die interesse heeft in hooggevoeligheid is dit zeker een aanrader. Het leest prettig. Hij gebruikt mooie metaforen. Sommige stukken waarover hij schrijft hebben raakvlakken met RET, ACT en Mindfulness. Er staan een paar oefeningen beschreven in het boek maar het is vooral een boek dat je makkelijk leest en even naast je neerlegt om over de stof na te denken. Toegankelijk en inspirerend". (Bol.com)

"De auteur die al jaren werkt met hoog sensitieve personen (HSP's) wil deze mensen bewust laten worden van hun gedachten, ervaringen en emoties zodat ze beter opgewassen zijn tegen alle zintuiglijke en emotionele indrukken in hun omgeving. Uitgebreid gaat de auteur in op wat hooggevoeligheid is, hoe je erachter kunt komen in welke mate je een HSP bent en hoe je hiermee om kunt gaan. Zijn richtlijnen zijn grotendeels gebaseerd op de boeddhistische levensfilosie waar begrippen als 'je bent je gedachte of emotie niet' en 'leven in het hier en nu' naar voren komen. Deze ideeën zijn niet onbekend, maar de duidelijke vragentest die bijvoorbeeld het verschil laat zien tussen hooggevoelig en hoogsentimenteel, de speelse, toegankelijke stijl met een enkele aanvullende tekening maken het boek interessant. Voor lezers die kennis willen maken met het verschijnsel hooggevoeligheid, willen weten of ze zelf een HSP zijn en hoe ze zich in het dagelijks leven kunnen opstellen". S. Roest-Mouissie (NBD|Biblion recensie)

"Een echte aanrader voor iedere hsp! Duidelijk, praktisch, humoristisch en zeker vanuit een ander perspectief t.o.v. andere boeken omtrent dit onderwerp. Leest gemakkelijk en de tekeningen zijn handige aanvullingen. De eerste hoofdstukken geven je een beeld over hooggevoeligheid in het algemeen. Dat is goed voor diegenen die nog nooit een boek omtrent dit onderwerp hebben gelezen. Een persoonlijk verhaal van de schrijver geeft de eigenschappen erg herkenbaar weer voor mij. De uitgebreide hsp 3 in 1 test vond ik opvallend. Ik vond de oorspronkelijke test van Aron zelf wat kort en compact. Deze past veel beter bij me en daardoor werd het voor mij ook een stuk duidelijker. Later in het boek komt het zelfonderzoek meer aan bod. Voorbeelden uit het dagelijkse leven zijn erg goed. Een boek wat je meerdere keren kunt lezen en eentje die echt in je boekenkast thuishoort". (Ciao)

"Een prachtig duidelijk en helder beschreven boek met de nodige humor en op eenvoudige wijze psychologisch omschreven wat HSP inhoudt. Afsluit technieken en oefeningen elders in boeken beschreven werken voor mij als HSP-er niet, wel de eenvoudige technieken uit dit boek".

"Ik ben razend enthousiast over dit gouden boek, mijn complimenten en waardering voor de auteur en schrijver Antoine v Staveren. Hopelijk mag hij ooit eens een 2e boek schrijven die ook zéér zeker door mij gelezen zal worden". (Bol.com)

"Ik heb zelf veel last van dat ik een HSP-er ben. Ik lijkt nergens bij te horen en voel me vaak alleen. De hele wereld komt op me af en ik ben vaak overprikkeld, maar sinds ik dit boek heb gelezen is er een wereld voor me open gegaan. Eindelijk de herkenning die ik altijd al zocht maar nooit kon vinden. Zelf heb ik een hele boekenplank vol met boeken over HSP maar dit boek is de beste als je het mij vraagt. Het is heerlijk overzichtelijk en vol humor geschreven! Antoine van Staveren is een zeer bijzondere man die de gave heeft je met respect jezelf te leren `resetten` en je weer te kunnen te laten genieten van wat belangrijk is! Blijf bij jezelf is het motto en doe wat voor jou goed voelt!
Het is een zeer compleet en duidelijk boek dat makkelijk te gebruiken is in het dagelijks leven! Ook zeer geschikt voor de mensen die meer over HSP willen weten of iemand in hun omgeving hebben die HSP-er is! Een echte aanrader dus!" (Bol.com)

"Alles wat je niet vond in het boek van Elaine Aron, vind je hier; is mijn ervaring. Hier vind je handvatten, tips en tricks.
DE aha erlebnis, DE vinger op de zere plek...kortom ik kan ze allemaal wel opnoemen maar je moet het gewoon zelf gaan lezen!!!
zeer makkelijk leesbaar en ik had hem in één keer uit.
Ik heb Antoine ondertussen zelf ontmoet, hij is net zoals het boek leest; makkelijk mee te communiceren, begrijpend en duidelijk, je hoeft niet je HSP zijn uit te leggen zoals in alle andere 'therapieen", heeel prettig!!!. mocht je de leergang overwegen dan helpt dit je misschien over de streep". (Bol.com)

"Een boek met veel herkenning. Geen droge stof maar met de nodige humor geschreven.
Het is ook fijn om af en toe eens een hoofdstuk, uit het boek, te herhalen. Mijn favoriete hoofdstuk is Mister Mind. Echt een goede weerspiegeling van hoe het is om te leven vanuit je mind, en om te leren dit niet meer te doen.
Helpend is de oefening om te gaan leven uit je binnenwereld. Een praktische, duidelijk beschreven oefening.
Al met al een waardevolle aanvulling op de boeken die er al waren". (Bol.com) 

 

Bestellen?

Het boek is rechtstreeks verkrijgbaar bij uitgeverij Elikser (geen verzendkosten).
Tevens bij andere online winkels zoals Bol.com.

Uiteraard is het boek te koop in de boekhandel:

Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid
Antoine van Staveren
Inhoud: 243 pagina's
Prijs: 21,50 euro
ISBN: 9789089543196

 

Hartsverhalen voor iedere HSP

hartsverhalen voor iedere hsp.jpg

Na het grote succes van het boek ‘bewust-er-zijn met hooggevoeligheid’ is na 3 jaar het tweede boek van Antoine van Staveren uitgekomen: ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’, met inspirerende krachtkaarten.

Het boek verscheen op 5 september 2014 in de boekhandel.

Inhoud

Niet alleen kinderen kunnen ademloos luisteren naar een verhaal, ook volwassenen kunnen er helemaal in opgaan. Zeker als je een levendige verbeelding hebt. Een Hoog Sensitief Persoon (HSP) denkt vaak in beelden en daardoor kunnen verhalen voor hen een zeer positieve uitwerking hebben. De meerwaarde van verhalen is dat het effectiever in het geheugen aanwezig blijft, helemaal indien de verhalen direct verwijzen naar een huidige levenssituatie die naar inzichten vraagt. Dan kan er een ‘energetisch kwartje’ vallen. Dat geeft kracht en vrijheid.

Dit boek is geschreven voor hoog sensitieve personen waarbij de verhalen uit de praktijk van Antoine van Staveren in de afgelopen twaalf jaar hun effect ruimschoots hebben bewezen. Dergelijke verhalen, met belangrijke HSP-thema’s, kunnen je ‘aanraken’ waarbij je hart wordt geopend en inzichten ontstaan. Exact dat wat een belangrijk onderdeel is om gewenste veranderingen teweeg te brengen. Daarom worden de verhalen ‘hartsverhalen’ genoemd. De bijgevoegde ‘krachtkaarten’ geven de essentie van de verhalen weer, die je ondersteunen met een thema gedurende de periode dat je aandacht geeft aan het onderwerp dat bij je huidige situatie past. De vragen en opdrachten geven je het gevoel van een werkboek. Een werkboek voor jezelf, om in je ware kracht te komen staan.

Antoine van Staveren (1968) is auteur, trainer, therapeut en oprichter van Instituut EszenzZ en het EszenzZ Centre. Hij specialiseerde zich in hooggevoeligheid, fibromyalgie, eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen. Het EszenzZ Centre is een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor met name hooggevoelige personen waar diverse gespecialiseerde hulpverleners uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg werkzaam zijn. Instituut EszenzZ beschikt inmiddels over een internationaal netwerk met gecertificeerde HSP begeleiders.

 

Recensies en waarderingen

"Antoine van Staveren laat in dit prachtige, aangrijpende boek opnieuw zien dat hij over een bijzondere gave beschikt om anderen te raken met zijn verhalen en daardoor een grote verandering teweeg kan brengen in je bewustwording.
In dit hartverwarmende boek confronteert hij je op een liefdevolle manier met jouw pijn. Door middel van duidelijke en herkenbare verhalen krijg je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je eigen patronen zodat je die kunt doorbreken. Voor mij is het een prachtige aanvulling op de HSP boeken doordat je je eigen hooggevoeligheid benut om aan te kunnen voelen welke kaart en daarbij horend verhaal bij jou aandacht nodig heeft. De verhalen raken mij en komen binnen in mijn hart. Ze geven mij kracht en geven mij de verbinding met mijn liefde terug.
Een echte aanrader! Ik gun iedereen deze mooie liefdevolle ervaring!" (Bol.com)

"Wat een prachtig boek, dit nieuwe boek van Antoine van Staveren! Elk verhaal in dit boek heeft mij op een andere manier geraakt. De verhalen ontroeren en komen echt binnen. Je 'voelt' de dieperliggende boodschap en herkenning met situaties en 'problemen' die je zelf soms dagelijks tegenkomt. Dit geeft inzicht in je eigen doen en laten en je komt meer en beter in contact met je 'ware' zelf. Warm, liefdevol en verhelderend! Een aanrader!"(Bol.com)

"De meeste hspers zijn gevoelig voor gevoels verhalen.. Hspers hebben vaak geen behoefte aan theoretische boeken.. maar lezen graag boeken die met gevoel geschreven zijn..Verhalen waarbij ze voelen.. dit is wat ik begrijp.. dit komt bij mij binnen.. dit raakt.. en hier kan ik mee vooruit.. Dit boek ., met de mooie kracht kaarten , heeft prachtige ziels verhalen.. De verhalen.. zijn stuk voor stuk met veel gevoel beschreven, ieder met een eigen thema.. De thema's die vele hspers vaak tegenkomen.. Ik ben erg geraakt door de verhalen.. Bij ieder verhaal lijkt er een soort van energetisch ja gevoel te ontstaan in mijn gevoels wereld.. De kaarten erbij, maken het geheel tot een mooi kado. Een Prachtig hart-kado.. Ik zelf ervaar, de kaarten, als echte kracht kaarten! Ik neem de kaart die ik trek mee in mijn portemonee, en word dan dagelijks her-innerd aan de krachtige spreuk die op het kaartje staat, gerelateerd aan een hoofdstuk in het boek.. Door iedere dag, op verschillende momenten het kaartje te zien, krijgt het ja gevoel van het verhaal, nog meer ruimte in mijn gevoels wereld.. het is een bijzonder hart - kadoo.. een aanrader voor iedere hsper.. die wil ervaren.. en voelen.. hoe krachtig het is, om een hsper te zijn, en te mogen leven vanuit een krachtig hart.."(Bol.com)

"Net als het eerste boek van Antoine van Staveren is dit weer een must have in iedere Hsp boekenkast. Liefdevol en hartverwarmend zou ik het willen noemen, zowel de prachtige inzichtelijke en duidelijke verhalen als de mooie illustraties die het boek rijk is. Het geeft mij prachtige inzichten als hooggevoelig persoontje en helpt me bij het bewandelen van mijn weg. Het boek is duidelijk en makkelijk te lezen. Een mooi kado voor iedere hsp alhoewel ik denk dat deze harts/ levensverhalen ook voor een niet hsp erg welkom zouden zijn. Kortom weer zo'n boek die je bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen."(Bol.com)


Bestellen?

Bestel het boek ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’, met inspirerende krachtkaarten zonder verzendkosten voor € 24,50 bij uitgeverij Elikser (geen registratie nodig).

Het boek is ook via de boekhandel verkrijgbaar en via webshops zoals Bol.com.  

Hartsverhalen voor iedere HSP, met inspirerende krachtkaarten
Antoine van Staveren
Inhoud: 206 pagina's
Prijs: 24,95 euro
ISBN: 9789089547002

 

Zijnspiraties

Zijnspiraties.jpg

Inhoud

"Je bent niet dat wat anderen denken.
Je bent niet dat wat anderen zeggen.
Je bent niet dat wat anderen frustreren.
Je bent niet dat wat anderen als pijn ervaren.
Je bent niet de onkunde van andermans gedrag.
Het is van hen.

Volg als persoon de innerlijke beweging van het hart.
Volg die beleving en je volgt je eigen waarheid.

Zo zal de liefde jou gaan volgen."

In dit boekje (januari 2017) bundelt Antoine van Staveren compact en pakkend wijsheden uit zijn visie op het leven, zijn praktijk en uit zijn eerder geschreven boeken. De onderwerpen hebben te maken met zijn specialisme: de meerwaarde van hoogsensitiviteit. Aan de hand van universele voorbeelden, die veel HSP’s maar ook andere mensen zullen herkennen, geeft hij handreikingen om met bepaalde situaties om te gaan, zoals: leed uit het verleden, de innerlijke criticus en oordelen van anderen. Tevens geeft hij zijn visie over het leven weer. Het zijn inspiraties die je laten onderzoeken, kracht geven, de eigenwaarde versterken en het (zelf)vertrouwen laten groeien. Een geschenk aan jezelf.

(Jitske Kingma Uitgever Elikser)

 

Recensies en waarderingen

"Bijzonder teksten met mooie eye-opener. Deze teksten blijven je inspireren, en zelf merk ik vaak, dat als ik ze opnieuw lees, ik er elke keer weer, een andere les uit haal voor mezelf. De teksten zijn duidelijk geschreven, helder, en rakend. Ook fijn is het formaat van het boekje. Ik heb het standaard in mijn tas. Het leverd mooie gesprekken op, en ik heb altijd even ergens een momentje tijd, om mezelf te prikkelen en te laten inspireren door deze mooie teksten van Antoine van Staveren." (Bol.com)

"De kleinste dingen blijken de grootste schrijft Antoine. Dit boekje is klein van formaat maar groots in het aanleveren van vernieuwende inzichten. Zeker een aanrader." (Bol.com)

"Weer een prachtig boekje die je weer bijzonder liefdevol omarmt en verwarmt zoals alle boeken van Antoine v Staveren. Voor jezelf maar ook om iemand kado te geven en de ander te verrijken met mooie, liefdevolle inzichten. Een juweeltje weer." (Bol.com)

 

Bestellen?

Dit nieuwste boekje ‘Zijnspiraties’ wordt in beperkte oplage uitgebracht. 

Bestel het boekje zonder verzendkosten voor slechts 5,75 euro bij uitgeverij Elikser (geen registratie nodig).

Het boek is ook via de boekhandel verkrijgbaar en via webshops zoals Bol.com.  

Zijnspiraties
Antoine van Staveren
Inhoud: 44 pagina's
Prijs: 5,95 euro
ISBN: 9789089549297