Instituut EszenzZ
 

Korte introductie

 
MisterMindlijden.png

Masterclass - Mister Mind – Vrijkomen van negatieve gedachtenpatronen

Rampdenken, doemdenken, piekeren en malen, angstgedachten, dwanggedachten, zelf veroordelende gedachten, onzekere gedachten, destructieve gedachten… 

Het overgrote deel van het menselijk lijden komt voort uit de duizenden gedachten die we per dag hebben en die ons ‘kidnappen’ uit het moment waarin we leven. Als je ziet dat negatieve gedachten veelal negatieve emoties tot gevolg hebben dan is het begrijpelijk dat deze negatieve gedachten onze levenskwaliteit in het moment van leven zeer sterk kunnen beïnvloeden. Veel cliënten gaan gebukt onder de kracht en het volume van dergelijke negatieve gedachtepatronen. Sommige gedachten zijn door het verkrijgen van aandacht als mentale ‘bodybuilders’ geworden in het hoofd. Ze hebben teveel ‘anabole steroïden’ gekregen in de afgelopen jaren en het gevolg is dat de persoon door deze denkkracht volledig wordt meegenomen in het bos van angstige verhalen die het denken creëert. Men kan daarin volledig verdwalen.

De praktijk laat zien dat veel cliënten lijden onder deze negatieve gedachtestroom. Ze worden er één mee. Eigenlijk hebben we daar allemaal wel op zekere hoogte last van, maar voor velen kan het een grote dagelijkse last worden waarvoor men hulp zoekt. Men veréénzelvigt zich met het denken, terwijl er echter ook een ‘vertweezelviging’ mogelijk is. Alleen wordt dat niet opgemerkt. De last is de volledige identificatie met het negatieve denken. Met wórdt de gedachten en daarmee is de kans op lijden groot. 

De masterclass ‘Mister Mind’ is gebaseerd op visies en belevingen uit de oosterse filosofie en de contemplatieve psychologie. Op deze dag ga je ontdekken wat er eigenlijk werkelijk gebeurt in jezelf en hoe gedachtenpatronen daadwerkelijk lijden kunnen veroorzaken.

We onderzoeken op een luchtige manier het algemene karakter van ‘Mister Mind’ die in ons allemaal als westerse mens aanwezig is en voor lijden kan zorgen. 

Op deze dag leer je de personificatie en het karakter van ‘Mister Mind’ in jezelf te herkennen en leer je te doorzien dat je er eigenlijk al los van bent. Bewustwording is een eerste belangrijke stap alvorens verandering kan plaatsvinden. Door het zelf te herkennen spreek je letterlijk uit ervaring en kun je jouw cliënten hetzelfde laten ontdekken met de gegeven theoretische en praktische tools waarmee je kunt gaan werken in de therapie.

Tevens leer je (als professional) de cliënt aan de hand van twee effectieve opdrachten om integratie in het dagelijks leven mogelijk te maken met als doel om lijden van het denken te reduceren of zelfs met de tijd helemaal te zien verdwijnen.

Zelf werken we inmiddels ruim achttien jaar standaard in therapie met het gegeven ‘Mister Mind’ en bieden we nu voor het eerst deze interessante, maar bovenal zeer belangrijke visie aan voor iedere therapeut die werkt met cliënten die lasten ondervinden van negatieve of belemmerende gedachten en daaruit voortkomend ongewenst gedrag. 

Je kan ook aan deze workshop meedoen wanneer je geen professional bent.

Doe je mee?

Workshop: Mister Mind – Vrij worden van negatieve gedachtepatronen.
Inclusief: Boek 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid', korte reader en deelname certificaat (voor professionals).
Datum: 4 mei 2024.
Tijd: 10:00-16.30 uur.
Kosten: 169,00 euro incl. btw.
Aantal plaatsen: Max. 12 personen.
Voor professionals: Ja.
Voor overige geïnteresseerden: Ja.

Locatie:
Instituut EszenzZ 
Dorpsstraat 84-86 
1693 AH Wervershoof
Tel: 0228 23 50 23

Kom je van ver en wil je in het Zen Guesthouse overnachten?
Informeer naar de mogelijkheden!

   

Mister Mind.jpeg