Instituut EszenzZ
 
Seraphim Berger.jpeg

Seraphim Berger

Aan de Academie voor eclectische psychotherapie (SETH) te Utrecht volgde Seraphim Berger de post-hbo beroepsopleiding eclectische hypnotherapie/psychotherapie (2001). Een opleidingsorganisatie op het gebied van psychische- en psychosociale hulpverlening met een NEN-EN-ISO 9001 kwalificering. Hierop volgde een specialisatie in Tunesië met betrekking tot fibromyalgie bij de post graduate "Centartium."

Deze psychotherapeutische opleiding is het gevolg van een jarenlange weg van zelfreflectie en traumaverwerking met zichzelf. Na een dieptepunt van angst en verdriet ontstond er een shift, waardoor ze in vertrouwen 'viel’ en daardoor thuiskwam bij zichzelf. Deze indrukwekkende ervaring was voor haar ook het daadwerkelijke besef van de betekenis van onvoorwaardelijke liefde. Door deze liefde ontstond er compassie voor de mensen om haar heen.

Na de opleiding is ze verder gegaan met verdieping en heeft ze in Amsterdam een opleiding in energiewerk gedaan en heeft ze trainingen gevolgd in focussen van Gendlin en Zentherapie.

Door haar reis in India waar ze deelnam aan verschillende retraites en bijzondere ontmoetingen had met satsang leraren verdiepte haar werkelijkheid.

Nu assisteert ze Antoine van Staveren (haar levenspartner) al jaren met veel plezier en compassie de leergang 'HSP begeleider'. Hierdoor kwam het inzicht dat de groepsdynamiek erg krachtig is en mensen hierdoor veranderen en thuiskomen bij zichzelf. Dit gaf de beslissende stap om vanuit dit inzicht zelf groepen te gaan begeleiden (2022), waarin Zijns-kracht centraal staat.

 

"Zijns-kracht is het wezenlijke geboorterecht dat je je weer mag herinneren,
om te schitteren als een bloem die haar geur afgeeft"

eszenzz_zentherapie_logo-2024.png

Workshop - Zentherapie - tweedaagse: 25 nov en 16 dec 2023!

Deze werkwijze binnen de Zentherapie is een effectieve manier voor verwerking van (oud) zeer en is een directe werkvorm. Daardoor is het merendeels een kortdurende toepassing in de individuele begeleiding. Het is mede geschikt voor diegenen die werken binnen de regressietherapie en hypnotherapie. Ook zorgt het werk voor een versterking van de identiteit (Ik-sterkte) wat natuurlijk weer doorwerkt in het dagelijks functioneren. In deze tweedaagse zullen beide aspecten uitvoerig aan bod komen en worden geoefend zodat het later kan worden toegepast in de eigen praktijk.

Schrijf je nu in!

Klik voor meer info.