Instituut EszenzZ
 
eszenzz.png

Wie zijn we?

EszenzZ is een Instituut voor advisering, training en begeleiding in de integrale gezondheidszorg.

We zijn gevestigd en werkzaam in ons eigen integrale gezondheidscentrum 'EszenzZ Centre' in het gezondheidsgebouw Banne Buiksloot te Amsterdam. Het bijzondere daarvan is dat complementaire en reguliere gezondheidszorg op deze locatie zich onder één dak bevinden.

Diverse psychologen, therapeuten en begeleiders zijn in ons gezondheidscentrum werkzaam. We zijn er voor jong tot oud en we hebben merendeels korte wachttijden!

Instituut EszenzZ heeft geen enkele connectie, relatie of samenwerking met Essence Trainingen te Amsterdam.

 

Wat doen we?

1. Instituut EszenzZ werkt met individuele- en groepsleergangen waarin de Boeddhistische psychologie (ofwel de contemplatieve psychologie), de moderne hypnotherapie, MET, en eigen ontwikkelde technieken de basis vormen. Deze neutrale houding wordt in de totale leergang door onze cursisten vrijwel altijd als natuurlijk en vernieuwend ervaren. Werken aan bewustwording, transformatie en 'persoonlijke ontwikkeling' waarbij creatieve educatie een essentieel uitgangspunt vormt. Voor een overzicht betreffende verschillende begeleidingsvormen in leergangen kijk je bij de individuele begeleiding.

2. Mentaal Emotieve Training met betrekking tot eetproblemen, angst-, dwang-, en identiteitsstoornissen zoals BED, anorexia, boulimia, dwanghandelingen, rituelen e.a. ongewenste gedragingen.

3. We werken met Hoog Sensitieve Personen (HSP). Hoe ga ik als HSP met mijn hooggevoeligheid om in een 'anders sensitieve' maatschappij? Hoe leer ik vanuit mijn eigen centrum te handelen i.p.v. slachtoffer te zijn van prikkels uit de buitenwereld? Onze individuele leergang 'Leven met Hooggevoeligheid' geeft je de mogelijkheid dit op een effectieve en praktische manier te integreren in het dagelijkse leven. Leren gebruik te maken van een opmerkingsbegaafdheid, in plaats van er lasten van te ondervinden. Lees meer hierover in de boeken 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid en Hartsverhalen voor iedere HSP' van Antoine van Staveren. 

4. We bieden een specialisatie aan voor psychologen, coaches en therapeuten in de vorm van de leergang 'HSP Begeleider' die ieder jaar in januari en september start. De EszenzZ methode is eigentijdse en effectieve om met name Hoog Sensitieve Personen in hun mogelijkheden te begeleiden. 

5. Het 'EszenzZ Centre', integraal gezondheidscentrum voor hooggevoeligheid, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Dit gezondheidscentrum werd geopend in Amsterdam op 1 mei 2006 waar verschillende zelfstandige psychologen, therapeuten en begeleiders werkzaam zijn. Het eerste gezondheidscentrum voor HSP's in Nederland waar verschillende begeleidingsmethoden samenkomen. Tevens worden ook andere disciplines aangeboden ter ondersteuning van bewustwording en algehele persoonlijke ontwikkeling.

6. Voor (ook startende) psychologen, (psycho)therapeuten en andere begeleiders zijn er via Instituut EszenzZ betaalbare praktijkruimtes te huur. Informeer voor meer informatie. 

7. Instituut EszenzZ realiseerde het platform 'HSP Begeleiding Nederland'. Een netwerk voornamelijk eigen opgeleide professionals om in Nederland kundige lokale begeleiding te kunnen aanbieden voor Hoog Sensitieve Personen.

8. Het grootste HSP forum in Nederland op Facebook met ruim 14.500 leden. Tevens ruim aandacht voor filosofie, levensbeschouwing, spiritualiteit en bewustwording.

9. Via ons 'Life for Life project' bieden we aan diegenen met financiële problemen, samen met onze collega's in het EszenzZ Centre, mogelijkheden tot het ontvangen van gewenste zorg. Meer info op de website van het 'EszenzZ Centre.'
 
10. We realiseerden de oosterse webwinkel 'Boeddha Centre' aan: exclusieve aziatische beelden, levensechte monniken en mooie oosterse cadeau artikelen. 

Onze website is ook bereikbaar via:
www.hooggevoelig.eu en 
www.hypnotherapienederland.nl.

   

Vergoedingen

Vanaf 1 januari 2020 zijn we vanwege verschillende redenen niet meer aangesloten bij beroepsverenigingen en daardoor worden individuele behandelingen bij Antoine van Staveren niet meer deels vergoed door de zorgverzekeraar.

Door de stijgende zorgpremies en overige kosten zien we dat veel mensen er steeds meer voor kiezen zich niet aanvullend te verzekeren. Het daadwerkelijke jaarlijkse voordeel om aanvullend te verzekeren wordt na een simpel rekensommetje voor veel mensen steeds kleiner. Gemiddeld genomen bezoek je ons slechts eens per twee weken, wat de kosten natuurlijk aanzienlijk drukt. Uiteraard wordt er in de tussentijd thuis geoefend en wordt er vaak contact gehouden met ons (kosteloos).

Voor ons zelf geeft het meer tijd, ruimte, vrijheid en diverse middelen om met volledige passie dat werk te doen wat we graag willen doen.

Uiteraard zijn er collega's in ons gezondheidscentrum EszenzZ Centre die wel aangesloten zijn bij beroepsverenigingen en waarbij gedeeltelijke vergoeding wel mogelijk is. 

Voor diegenen die geen financiële middelen hebben, voorzien wij in het life for life project. Per situatie worden de mogelijkheden bekeken.

Soms zijn er wel mogelijkheden voor vergoedingen:

Via de werkgever
Een individuele leergang is zeer geschikt bij (preventie van) overspanningklachten en burn out bij een (hooggevoelige) medewerker. Iets wat veel voorkomt in Nederland en zeker bij Hoog Sensitieve Persoenen (HSP). Onze EszenzZ methode is effectief en dat heeft onafhankelijk onderzoek (zie onze website) aangetoond. In veel gevallen is er sprake van ziekte vanwege stress of burn out. De werkgever kan er voor kiezen om mee te betalen aan je individuele begeleiding en herstel. Door de juiste begeleiding kun je straks veel gezonder en krachtiger terug op je werkplek integreren en heeft ook de werkgever daar profijt van. Het bespaart de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet vaststellen dat een deel van jouw klachten ook werkgerelateerd zijn. Vervolgens ben je zelf vrij jouw hulpverlener te kiezen, ook al zeggen sommige werkgevers van niet.

Via de Arbo-dienst van het bedrijf
Bijvoorbeeld in het kader van burn out preventie. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts.

Via PGB
Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen in een aantal situaties de kosten via PGB vergoed krijgen.

Via het UWV
Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Misschien kun je met het UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst sluiten. 

Vanuit een opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan)
Meestal reserveert de werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht.

Dit budget mag je gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling, als je kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties.