Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Afgelopen periode heb ik de individuele leergang bij Antoine gevolgd. Ik had al diverse therapieën gedaan, maar kwam er niet verder mee. Antoine heeft me gereedschappen in handen gegeven waar ik wat mee kon! Het waren vooral de praktische oefeningen, die op een diep niveau invloed hadden en waardoor ik anders naar mezelf en de wereld ben gaan kijken. De oefeningen heb ik wel consequent thuis uitgevoerd, en ik zie dat ook wel als een voorwaarde om resultaat te boeken bij deze training. Antoine geeft de training op een fijne en humorvolle manier. Ik heb mijn energie weer terug en leef een stuk gemakkelijker!

Reageer

Anja30-01-2024 10:15

Tijdens de leergang HSP begeleider heb ik met de binnenwereld-buitenwereld methode kennis gemaakt. Heel interessant en inspirerend! Ook heel goed praktisch toepasbaar in de praktijk van een coach.

Reageer

Anoniem03-12-2023 14:44

Toen ik met burn-out thuis ging zitten en helemaal leeg was, kwam een herrinnering in mij op aan het geweldige boek Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid dat ik een aantal jaren geleden las net wetende dat ik HSP ben.
Dit was al mijn tweede burn-out dus ik wist heel goed dat reguliere traject bij psycholoog niet voor mij werktte. Ik was op zoek naar iets anders wat bij mij past.
En dat heb ik bij Antoine gevonden.

Begin was zwaar vooral door de confronterende gesprekken. Ik was mijn gevoel compleet kwijt geraakt.
Alles in mijn leven werd door mijn hoofd geregeld. Nu, na één jaar van de individuele leergang traject, sta ik heel anders in mijn leven, ik ben verandert. Werking van het traject is nog steeds aanwezig, iedere dag. Ik ben gelukkig geworden, ik leef weer uit mijn hart.

Dit traject was ongelofelijk leerzaam en het hoort bij de belangrijkste ervaringen in mijn leven.

Reageer

Jana S.16-05-2023 11:14

Na een zeer waardevolle HSP leergang bij Greet, (leerling van...) heb ik nu de Zijns-kracht
2 daagse gevolgd.
Heel erg fijn: de verdieping, verduidelijking en goede opdrachten om gelijk te gebruiken.
Seraphim was heel kundig, open en gaf ons zoveel inzichten in oude patronen.
In de groep voelde het heel veilig.
Gelijkgestemden ontmoeten en oefenen met in je eigen kracht staan en dit in je leven gaan inbedden. Hoe waardevol en mooi is dat?
Als je kunt, ga dit doen, je geeft jezelf een groot cadeau.
Prachtig en krachtig!!

Reageer

Tonneke30-03-2023 17:56

Seraphim heeft mij in de workshop Zijnskracht laten ervaren hoe ik volledig in mijn kracht kan staan. In een veilige en warme setting worden uitleg en oefeningen afgewisseld. Seraphim belichaamt haar Zijnskracht en dat is voelbaar. Zij weet dus waarover zij praat en vol passie brengt zij haar kennis over. Je wordt als deelnemer actief betrokken en dat zorgt voor een energieke dag. De oefeningen (en het huiswerk) hebben ervoor gezorgd dat ik ook in mijn Zijnskracht ben gaan staan. En ik heb geleerd dat als ik mijn Zijnskracht even niet meer voel, hoe ik daar naartoe terugkan. Na de workshop Zijnskracht ben ik veranderd. Het is een subtiel gevoel en tegelijk is het voor mij iets groots. Een aanrader voor iedereen die een verdieping zoekt en de spreekwoordelijke puntjes op de “i” wilt zetten in hun proces van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei! - Jim

Reageer

Jim22-03-2023 17:13

Met een leeg, depressief gevoel kwam ik bij Antoine binnen. Het voelde alsof ik mezelf kwijt was, maar eigenlijk wist ik niet eens wie ik zelf was. Na allerlei eerdere therapieën had ik eigenlijk ook weinig 'vertrouwen' dat dit wel zou werken.

10 maanden lang heb ik aan mezelf gewerkt d.m.v. de intensieve individuele leergang. Leerzame opdrachten, fijne, ook confronterende gesprekken en bewustwording van mijn eigen ik en omgeving daarbij.

Antoine heeft mij heel veel tips & tricks gegeven hoe het negatieve om te buigen naar positief. Hoe een buffer energie op te bouwen om de mindere periodes beter aan te kunnen. Om mijn hoogsensitiviteit een kwaliteit te maken i.p.v. een last. Hij heeft mij geholpen in te laten zien dat de kern in jezelf ligt en dat je er pas echt 'bewust bent' als je je eigen gevoel/hart kan voelen en volgen. Zo kun je je eigen ik ontplooien. Je mag er zijn, zoals een ieder. Gun jezelf deze aandacht en groei, want je bent het waard!

De praktijk is heel kleurrijk en gezellig ingericht. Het geeft een warm, rustig gevoel wat vooral voor HSP'ers zeker een toegevoegde waarde is.

Antoine neemt echt de tijd voor je. Zijn oprechte aandacht voor jou met een leuke dosis humor maakt dat je je snel op je gemak voelt. Heel dankbaar voor dit proces, waar ik iedere dag nog steeds voldoening uit haal.🙏🍀

Reageer

Melanie19-10-2022 18:00

Wat maakte nu dat de cursus Zijnskracht zo waardevol was. Allereerst de fijne omgeving en de “toon” die werd gezet door Seraphim.

Ook was het ontzettend fijn om samen met andere HSPers te zijn.
Beide dagen zijn voorbij gevlogen en ik merk dat, doordat ik m’n lijf in beweging heb gezet de leerstof beter kan integreren in m’n dagelijkse leven.

Wanneer je in de gaten krijgt dat je je leven zelf maakt maar tóch nog veel in je hoofd zit (met je verhaaltjes om het weer kloppend te maken)dan is deze cursus zeker een aanrader.
Je kijkt naar jezelf vanuit beweging en gevoel en je wordt daarmee je eigen tool.

Door naar je lijf te gaan en steeds bij het voelen te blijven, “welke sensatie voel je”, zet je jezelf letterlijk in beweging.
En in mijn beleving is beweging groei!
Persoonlijk ben ik door een aantal angsten gegaan en heb gemerkt dat de angst voor de angst erger was in m’n hoofd dan in m’n lijf. Dit besef heeft me enorm gesterkt.

Mooi voorbeeld daarvan is mijn angst om voor een groep te spreken. Voorheen had ik dan black-outs en ging vooraf al zitten bedenken wat er allemaal mis kon gaan.
Nu kon ik in m’n lijf zitten én voelen wat het met me deed.
Dat gevoel hoefde niet weg en door dit te benoemen zoals het is zoals; prikkeling of tinteling en het er gewoon laten zijn, maakte een groot verschil.
Het label wat m’n hoofd er altijd van maakte “naar”, “vreselijk”of “vervelend” was er niet.
De derde keer dat ik voor de groep stond en iedereen aankeek, inhoudelijk iets vertelde en er stiekem ook nog van genoot was voor mij enorm krachtig.

Merk dat ik anders reageer op situaties die me voorheen wiebelig zouden hebben gemaakt. Ik sta meer in m’n kracht en blijf beter bij mezelf. Wat wil ik?!


Ik ben Seraphim dan ook erg dankbaar dat ik er bij was.

Ria Vera

Reageer

Ria Vera21-09-2022 11:32

Ik heb bij EszenzZ mijn individuele leergang gevolg. De rust, het warme welkom en de humor die Antoine tijdens de sessies gebruikt zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. En hierdoor kan je open staan voor “veranderingen” en nieuwe inzichten. Inzichten die heel verhelderend zijn en mij weer het vertrouwen in mij zelf hebben doen terug keren. En daar ben ik Antoine heel dankbaar voor. Het voelt als een nieuw hoofdstuk waar ik aan ga beginnen. Maar die durf ik nu met beide handen aan te pakken.

Reageer

Vera D.13-05-2022 00:07

In september 2021 ben ik de leergang Hsp begeleider gestart.
De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt ,door ontzettend veel bij te leren,
heeft mijn leven enorm verrijkt.

Antoine en Seraphim zijn twee docenten die met grote passie en gedrevenheid hun kennis op me hebben overgebracht.
En samen met gelijkgestemden zijn , allemaal hsp-ers net als ik, voelde als thuiskomen .
Eindelijk jezelf kunnen zijn !

Ik heb deze leergang als zeer waardevol ervaren.
Werkelijk uniek!!

Etna Sprangers

Reageer

Etna Sprangers16-12-2021 16:56

het boek van de hartsverhalen leeft al een aantal jaren me me mee en is een enorme steun.

Antoine bedankt hiervoor.

Reageer

trudy20-11-2021 12:05

1   |   2   |   3   |   4      »      
Reactieformulier

Reactieformulier