Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Seraphim heeft mij in de workshop Zijnskracht laten ervaren hoe ik volledig in mijn kracht kan staan. In een veilige en warme setting worden uitleg en oefeningen afgewisseld. Seraphim belichaamt haar Zijnskracht en dat is voelbaar. Zij weet dus waarover zij praat en vol passie brengt zij haar kennis over. Je wordt als deelnemer actief betrokken en dat zorgt voor een energieke dag. De oefeningen (en het huiswerk) hebben ervoor gezorgd dat ik ook in mijn Zijnskracht ben gaan staan. En ik heb geleerd dat als ik mijn Zijnskracht even niet meer voel, hoe ik daar naartoe terugkan. Na de workshop Zijnskracht ben ik veranderd. Het is een subtiel gevoel en tegelijk is het voor mij iets groots. Een aanrader voor iedereen die een verdieping zoekt en de spreekwoordelijke puntjes op de “i” wilt zetten in hun proces van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei! - Jim

Jim22-03-2023 17:13

Met een leeg, depressief gevoel kwam ik bij Antoine binnen. Het voelde alsof ik mezelf kwijt was, maar eigenlijk wist ik niet eens wie ik zelf was. Na allerlei eerdere therapieën had ik eigenlijk ook weinig 'vertrouwen' dat dit wel zou werken.

10 maanden lang heb ik aan mezelf gewerkt d.m.v. de intensieve individuele leergang. Leerzame opdrachten, fijne, ook confronterende gesprekken en bewustwording van mijn eigen ik en omgeving daarbij.

Antoine heeft mij heel veel tips & tricks gegeven hoe het negatieve om te buigen naar positief. Hoe een buffer energie op te bouwen om de mindere periodes beter aan te kunnen. Om mijn hoogsensitiviteit een kwaliteit te maken i.p.v. een last. Hij heeft mij geholpen in te laten zien dat de kern in jezelf ligt en dat je er pas echt 'bewust bent' als je je eigen gevoel/hart kan voelen en volgen. Zo kun je je eigen ik ontplooien. Je mag er zijn, zoals een ieder. Gun jezelf deze aandacht en groei, want je bent het waard!

De praktijk is heel kleurrijk en gezellig ingericht. Het geeft een warm, rustig gevoel wat vooral voor HSP'ers zeker een toegevoegde waarde is.

Antoine neemt echt de tijd voor je. Zijn oprechte aandacht voor jou met een leuke dosis humor maakt dat je je snel op je gemak voelt. Heel dankbaar voor dit proces, waar ik iedere dag nog steeds voldoening uit haal.🙏🍀

Melanie19-10-2022 18:00

Wat maakte nu dat de cursus Zijnskracht zo waardevol was. Allereerst de fijne omgeving en de “toon” die werd gezet door Seraphim.

Ook was het ontzettend fijn om samen met andere HSPers te zijn.
Beide dagen zijn voorbij gevlogen en ik merk dat, doordat ik m’n lijf in beweging heb gezet de leerstof beter kan integreren in m’n dagelijkse leven.

Wanneer je in de gaten krijgt dat je je leven zelf maakt maar tóch nog veel in je hoofd zit (met je verhaaltjes om het weer kloppend te maken)dan is deze cursus zeker een aanrader.
Je kijkt naar jezelf vanuit beweging en gevoel en je wordt daarmee je eigen tool.

Door naar je lijf te gaan en steeds bij het voelen te blijven, “welke sensatie voel je”, zet je jezelf letterlijk in beweging.
En in mijn beleving is beweging groei!
Persoonlijk ben ik door een aantal angsten gegaan en heb gemerkt dat de angst voor de angst erger was in m’n hoofd dan in m’n lijf. Dit besef heeft me enorm gesterkt.

Mooi voorbeeld daarvan is mijn angst om voor een groep te spreken. Voorheen had ik dan black-outs en ging vooraf al zitten bedenken wat er allemaal mis kon gaan.
Nu kon ik in m’n lijf zitten én voelen wat het met me deed.
Dat gevoel hoefde niet weg en door dit te benoemen zoals het is zoals; prikkeling of tinteling en het er gewoon laten zijn, maakte een groot verschil.
Het label wat m’n hoofd er altijd van maakte “naar”, “vreselijk”of “vervelend” was er niet.
De derde keer dat ik voor de groep stond en iedereen aankeek, inhoudelijk iets vertelde en er stiekem ook nog van genoot was voor mij enorm krachtig.

Merk dat ik anders reageer op situaties die me voorheen wiebelig zouden hebben gemaakt. Ik sta meer in m’n kracht en blijf beter bij mezelf. Wat wil ik?!


Ik ben Seraphim dan ook erg dankbaar dat ik er bij was.

Ria Vera

Ria Vera21-09-2022 11:32

Ik heb bij EszenzZ mijn individuele leergang gevolg. De rust, het warme welkom en de humor die Antoine tijdens de sessies gebruikt zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. En hierdoor kan je open staan voor “veranderingen” en nieuwe inzichten. Inzichten die heel verhelderend zijn en mij weer het vertrouwen in mij zelf hebben doen terug keren. En daar ben ik Antoine heel dankbaar voor. Het voelt als een nieuw hoofdstuk waar ik aan ga beginnen. Maar die durf ik nu met beide handen aan te pakken.

Vera D.13-05-2022 00:07

In september 2021 ben ik de leergang Hsp begeleider gestart.
De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt ,door ontzettend veel bij te leren,
heeft mijn leven enorm verrijkt.

Antoine en Seraphim zijn twee docenten die met grote passie en gedrevenheid hun kennis op me hebben overgebracht.
En samen met gelijkgestemden zijn , allemaal hsp-ers net als ik, voelde als thuiskomen .
Eindelijk jezelf kunnen zijn !

Ik heb deze leergang als zeer waardevol ervaren.
Werkelijk uniek!!

Etna Sprangers

Etna Sprangers16-12-2021 16:56

het boek van de hartsverhalen leeft al een aantal jaren me me mee en is een enorme steun.

Antoine bedankt hiervoor.

trudy20-11-2021 12:05

Hey Antoine,

Ik wil je graag bedanken voor alle gesprekken die we samen gehad hebben. De HSP leergang heeft mij in ongeveer 1 jaar dan ook meer geholpen dan alle jaren van therapie die ik daarvoor gehad heb.

Ik hoop dat er nog veel meer mensen zoals ik op deze manier geholpen kunnen worden en wie weet kan ik daar nog iets aan bijdragen. Ik geloof echt in deze manier van het helpen van mensen en mijn leven is hier ieder geval behoorlijk door veranderd en dat gun ik iedereen.

R.H28-05-2020 20:41

De binnen- buitenwereld methode van Antoine heeft me dichterbij mezelf gebracht. Een cadeau dat ik de rest van mijn leven bij me zal dragen. ❤️🙏🏼

Roos28-05-2020 20:19

Als je met hsp clienten werkt, is de leergang hsp begeleider een groot kado!! Er zit alles in om bij jezelf te komen. Het is doordacht, vooral doorleeft en ook nog eens met humor! Een echte aanrader. Ik heb hiermee al zoveel mensen kunnen helpen en ga steeds meer de diepte ervan ervaren. De professionele begeleiding van Seraphim en Antoine maken deze studie een feestje.🥰

Greet12-04-2019 19:08

Erg dankbaar voor de individuele leergang die ik heb gevolgd in 6 maanden voor mezelf. Ik heb gelachen en gehuild, ik ben bang geweest voor mezelf maar heb me ook nooit zo sterk gevoeld. Ik was mezelf kwijt en heb me gevonden en dat is zo nieuw. De binnenwereld buitenwereld en de vier talen hebben me hele wereld veranderd. Ik kan het iedereen aanbevelen die dit herkent. Hartegroet, M.

Moniek L.18-03-2019 00:26

1   |   2   |   3   |   4      »      
Reactieformulier

Reactieformulier