Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Lieve Antoine en Seraphim,
Ik vond de leergang HSP leerzaam en heel fijn. De Binnenwereld en buitenwereld oefening is een cadeautje voor mij geweest. In de jaren, tijdens opleidingen en cursussen heb ik verschillende technieken geleerd. Toch miste ik nog iets. Toen ik me bij EszenzZ aanmeldde, voelde ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Toen wij met binnenwereld en buitenwereld startten, toen WIST IK HET, ik had het missende stukje gevonden. Dankjewel. Het was een leerzaam traject, boeiend. Bedankt voor jullie betrokkenheid en passie.
Het is zo fijn om er in mijn totaliteit te zijn ..... het gaat nu bijna vanzelf.... :)

Carme30-04-2018 10:25

Beste Antoine en Seraphim,

De afgelopen periode was erg eniverend en leerzaam. Jullie verstaan de kunst om de leergang HSP begeleider op een inzichtelijke en zeer visuele manier te brengen met de nodige humor. Het heeft zowel voor mij persoonlijk veel gebracht, was me vooraf niet zo bewust wat het betekent om HSP te zijn en door eigen ervaring is het ook heel bruikbaar voor mijn cliënten. Ik herken een HSP er tegenwoordig vaak al bij het eerste contact.

Bij verschillende mensen ben ik inmiddels gestart met de begeleiding en het is fijn om te merken hoeveel baat iemand hier bij kan hebben. Het is een mooie praktische tool, ook voor jongeren is mijn ervaring.

Hartelijk dank voor deze prachtige module en jullie persoonlijke aandacht en inbreng hierin!

Ditte Slabbekoorn24-04-2018 09:45

Hi Antoine,
Heel veel dank voor jouw inspirerende en waardevolle trainingsdagen! 🎁
Ik heb intens genoten en ben blij dar ik voor mezelf een logische manier heb meegekregen om deze praktisch en nuchter uit te dragen! 🍀
Ik ben heel enthousiast om met het hele programma aan de slag te gaan. Op t moment zet ik al onderdelen in bij relatiecoaching!!

Jouw humor en je grappige metaforen mede als jouw manier van verhalen vertellen vind ik een super kern kwaliteit van je.. echt top!

Daarnaast wil ik zeker Seraphim hartelijk bedanken voor haar waardevolle bijdrage, mooie aanvulling! Zeker ook n toppertje in haar liefdevolle Zijn! 😍

Jullie samen vormen een bijzonder stel..❤️

Liefs,

Lian

Lian22-04-2018 15:44

Lieve Antoine en Seraphim,

Ik wil jullie hartelijk danken voor de unieke leergang HSP begeleider en de fijne begeleiding.
Ik realiseer mij hoeveel innerlijk, onderzoekend werk je verricht moet hebben, Antoine, om tot dit resultaat te komen.
Zoekwerk dat je ons hiermee gedeeltelijk verder bespaard hebt.
Het lijkt een echte missie van je, om het leven van andere HSP’s te verlichten.
Waarmee ook wij meer tijd en energie overhouden om ons aan onze afzonderlijke missies te wijden.
Razend knap, hoe je complexe levensvraagstukken tot eenvoudige, pragmatische oplossingen hebt weten om te zetten.
Telkens verraste je ons weer met een ander, o zo herkenbaar probleem, waar je weer iets op gevonden hebt.
Geen zweverig spiritueel gepraat, maar down-to-earth aan de bak!
De komende tijd wil ik de inhoud van de map en mijn aantekeningen comprimeren tot een documentje dat ik gemakkelijk bij me kan dragen.
Ik heb onverwacht nieuwe dingen over mijzelf geleerd, patronen herkend, en ingezien wat ik voortaan anders wil.
En hele fijne mensen ontmoet, waarvan ik er een aantal zeker weer zal zien.

Alle goeds,

C.

C.21-12-2017 17:27

Ik wil je gewoon bedanken voor de boeken die je hebt geschreven. Ik heb je nog nooit ontmoet maar mijn leven is er enorm door veranderd. Wie weet kom ik je ooit nog eens tegen. het komt zoals het komt. Dank xxx

Suzanne

(bericht van oude website 6-7-2017)

Suus31-10-2017 00:10

In eerste instantie was ik enigszins sceptisch over de individuele leergang. Dit kwam voornamelijk doordat ik alles rationeel benaderde en hoe iets "voelde" niet van belang was. Beetje bij beetje heb ik geleerd dat ratio niet beter is dan het volgen van je hart.

Uiteindelijk zie ik het als een voorrecht dat ik zoveel over mezelf heb kunnen leren en ben Eszenzz / Antoine daar enorm dankbaar voor."

(bericht van oude website 24-10-2016)

Leonie31-10-2017 00:08

Hoi Antoine,

Ook al heb ik je van de week al bedankt, wil ik je via deze weg nogmaals danken voor je geboden hulp. En ja, ik weet wel dat ik het uiteindelijk allemaal zelf heb gedaan zoals je altijd zegt, maar toch had ik zonder jou nooit van mijn hsp lasten kunnen omgaan. Ik ben dankbaar dat ik je mocht leren kennen en je aangeboden liefde voor je vak heeft me er doorheen gesleept. Het was hard werken maar tegelijk was het ook heel interessant. Een groot verschil met de therapieën die ik al gedaan had. Dit is inderdaad een levenshouding en eentje die voor alle hsp's past, dat weet ik zeker. Dankzij je boeken heb ik contact met je gezocht en ik kan het iedereen aanbevelen om zo'n individuele leergang te volgen. Ik zou zeggen, ga ervoor. Ik ben blij en dat gun ik iedereen. Liefs xxx.

(bericht van oude website 30-9-2016)

Marijn31-10-2017 00:07

In april heb ik de opleiding voor HSP begeleider afgerond. Heb het gelijk in de praktijk gebracht. En het werkt echt! De cliënten zijn erg positief en ervaren positieve veranderingen in hun leven. Aan het einde van de leergang zijn de lasten flink verminderd. Ook heb ik mijn dochter mogen begeleiden en zij heeft het als een mooie reis ervaren. Zij noemt het een ervaring voor het leven.
Ik heb de opleiding zeer positief ervaren en vindt het een verrijking voor het leven, zeker een aanrader voor toekomstige begeleiders. JH

(bericht van oude website 27-7-2015)

JH31-10-2017 00:07

Hoe in de war ik zelf was en met mijzelf in de knoei, na het lezen van het eerste boek van Antoine wist ik dat ik naar hem toe moest gaan. Met een warboel in mijn hoofd, bood het boek alleen al soort van herkenning van wat je mee maakt van binnen. Dit begon al na de eerste paar hoofdstukken te hebben gelezen, hij beschreef precies zoals ik me voelde of wat er allemaal in je om kan gaan. Dat is niet niks om dit onderwerp vlot, makkelijk en op een humoristische manier uit te kunnen leggen. De eerste afspraak heeft dat bij mij wel bevestigd! Al met al heeft Antoine mij terug gebracht waar ik moest zijn. Het mooie vond ik dat hij als een soort spiegel voor je zit. Wat jij blaaskalkt tackelt hij jou mind mee onderuit! Dit bied verruiming van jezelf met een beter inzicht. Je gaat merken en voelen hoe de vork in de steel steekt! Een prettiger gevoel dan dat kan haast niet. Jij krijgt de tools en moet dus zelf aan de bak met een goede douw in de rug. Uiteindelijk kom je weer in contact met jou zelf, wat de doorbraak is uit jou gevangenis! Ik kan alleen maar zeggen, zit je met je zelf in de knoei, zie je door de bomen het bos niet meer, dan bied hij met zijn leermethode jou de juiste handvaten om aan jezelf te werken! Er gaat een wereld voor je open!

Groetjes uit de parel van het zuiden!

Timo

(bericht van oude website 4-6-2015)

Timo31-10-2017 00:06

Na heel veel jaren hulp gezocht te hebben binnen de reguliere ggz, bij Eszenzz terecht gekomen. Bij binnenkomst in de praktijk voelde ik al dat dit de plek zou zijn waar ik stappen vooruit zou zetten ipv terug. Mijn leven heeft vanaf jongs af aan in teken gestaan van het zorgen voor anderen , maar ik ben niet het zorgen voor anderen. Wie ben ik dan wel? Met hulp van Antoine heb ik zulke grote stappen vooruit gezet en leer ik me,myself and i voor het eerst in mijn leven echt kennen. Nog een hoop stappen te gaan maar ik ben nu op juiste weg. Zo fijn.

L.G.

(Bericht oude website 2-6-2015)

L.G.31-10-2017 00:05

1   |   2   |   3      »      
Reactieformulier

Reactieformulier