Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Wat maakte nu dat de cursus Zijnskracht zo waardevol was. Allereerst de fijne omgeving en de “toon” die werd gezet door Seraphim.

Ook was het ontzettend fijn om samen met andere HSPers te zijn.
Beide dagen zijn voorbij gevlogen en ik merk dat, doordat ik m’n lijf in beweging heb gezet de leerstof beter kan integreren in m’n dagelijkse leven.

Wanneer je in de gaten krijgt dat je je leven zelf maakt maar tóch nog veel in je hoofd zit (met je verhaaltjes om het weer kloppend te maken)dan is deze cursus zeker een aanrader.
Je kijkt naar jezelf vanuit beweging en gevoel en je wordt daarmee je eigen tool.

Door naar je lijf te gaan en steeds bij het voelen te blijven, “welke sensatie voel je”, zet je jezelf letterlijk in beweging.
En in mijn beleving is beweging groei!
Persoonlijk ben ik door een aantal angsten gegaan en heb gemerkt dat de angst voor de angst erger was in m’n hoofd dan in m’n lijf. Dit besef heeft me enorm gesterkt.

Mooi voorbeeld daarvan is mijn angst om voor een groep te spreken. Voorheen had ik dan black-outs en ging vooraf al zitten bedenken wat er allemaal mis kon gaan.
Nu kon ik in m’n lijf zitten én voelen wat het met me deed.
Dat gevoel hoefde niet weg en door dit te benoemen zoals het is zoals; prikkeling of tinteling en het er gewoon laten zijn, maakte een groot verschil.
Het label wat m’n hoofd er altijd van maakte “naar”, “vreselijk”of “vervelend” was er niet.
De derde keer dat ik voor de groep stond en iedereen aankeek, inhoudelijk iets vertelde en er stiekem ook nog van genoot was voor mij enorm krachtig.

Merk dat ik anders reageer op situaties die me voorheen wiebelig zouden hebben gemaakt. Ik sta meer in m’n kracht en blijf beter bij mezelf. Wat wil ik?!


Ik ben Seraphim dan ook erg dankbaar dat ik er bij was.

Ria Vera

Ria Vera21-09-2022 11:32

Ik heb bij EszenzZ mijn individuele leergang gevolg. De rust, het warme welkom en de humor die Antoine tijdens de sessies gebruikt zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. En hierdoor kan je open staan voor “veranderingen” en nieuwe inzichten. Inzichten die heel verhelderend zijn en mij weer het vertrouwen in mij zelf hebben doen terug keren. En daar ben ik Antoine heel dankbaar voor. Het voelt als een nieuw hoofdstuk waar ik aan ga beginnen. Maar die durf ik nu met beide handen aan te pakken.

Vera D.13-05-2022 00:07

In september 2021 ben ik de leergang Hsp begeleider gestart.
De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt ,door ontzettend veel bij te leren,
heeft mijn leven enorm verrijkt.

Antoine en Seraphim zijn twee docenten die met grote passie en gedrevenheid hun kennis op me hebben overgebracht.
En samen met gelijkgestemden zijn , allemaal hsp-ers net als ik, voelde als thuiskomen .
Eindelijk jezelf kunnen zijn !

Ik heb deze leergang als zeer waardevol ervaren.
Werkelijk uniek!!

Etna Sprangers

Etna Sprangers16-12-2021 16:56

het boek van de hartsverhalen leeft al een aantal jaren me me mee en is een enorme steun.

Antoine bedankt hiervoor.

trudy20-11-2021 12:05

Hey Antoine,

Ik wil je graag bedanken voor alle gesprekken die we samen gehad hebben. De HSP leergang heeft mij in ongeveer 1 jaar dan ook meer geholpen dan alle jaren van therapie die ik daarvoor gehad heb.

Ik hoop dat er nog veel meer mensen zoals ik op deze manier geholpen kunnen worden en wie weet kan ik daar nog iets aan bijdragen. Ik geloof echt in deze manier van het helpen van mensen en mijn leven is hier ieder geval behoorlijk door veranderd en dat gun ik iedereen.

R.H28-05-2020 20:41

De binnen- buitenwereld methode van Antoine heeft me dichterbij mezelf gebracht. Een cadeau dat ik de rest van mijn leven bij me zal dragen. ❤️🙏🏼

Roos28-05-2020 20:19

Als je met hsp clienten werkt, is de leergang hsp begeleider een groot kado!! Er zit alles in om bij jezelf te komen. Het is doordacht, vooral doorleeft en ook nog eens met humor! Een echte aanrader. Ik heb hiermee al zoveel mensen kunnen helpen en ga steeds meer de diepte ervan ervaren. De professionele begeleiding van Seraphim en Antoine maken deze studie een feestje.🥰

Greet12-04-2019 19:08

Erg dankbaar voor de individuele leergang die ik heb gevolgd in 6 maanden voor mezelf. Ik heb gelachen en gehuild, ik ben bang geweest voor mezelf maar heb me ook nooit zo sterk gevoeld. Ik was mezelf kwijt en heb me gevonden en dat is zo nieuw. De binnenwereld buitenwereld en de vier talen hebben me hele wereld veranderd. Ik kan het iedereen aanbevelen die dit herkent. Hartegroet, M.

Moniek L.18-03-2019 00:26

Lieve Antoine en Seraphim,
Ik vond de leergang HSP leerzaam en heel fijn. De Binnenwereld en buitenwereld oefening is een cadeautje voor mij geweest. In de jaren, tijdens opleidingen en cursussen heb ik verschillende technieken geleerd. Toch miste ik nog iets. Toen ik me bij EszenzZ aanmeldde, voelde ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Toen wij met binnenwereld en buitenwereld startten, toen WIST IK HET, ik had het missende stukje gevonden. Dankjewel. Het was een leerzaam traject, boeiend. Bedankt voor jullie betrokkenheid en passie.
Het is zo fijn om er in mijn totaliteit te zijn ..... het gaat nu bijna vanzelf.... :)

Carme30-04-2018 10:25

Beste Antoine en Seraphim,

De afgelopen periode was erg eniverend en leerzaam. Jullie verstaan de kunst om de leergang HSP begeleider op een inzichtelijke en zeer visuele manier te brengen met de nodige humor. Het heeft zowel voor mij persoonlijk veel gebracht, was me vooraf niet zo bewust wat het betekent om HSP te zijn en door eigen ervaring is het ook heel bruikbaar voor mijn cliënten. Ik herken een HSP er tegenwoordig vaak al bij het eerste contact.

Bij verschillende mensen ben ik inmiddels gestart met de begeleiding en het is fijn om te merken hoeveel baat iemand hier bij kan hebben. Het is een mooie praktische tool, ook voor jongeren is mijn ervaring.

Hartelijk dank voor deze prachtige module en jullie persoonlijke aandacht en inbreng hierin!

Ditte Slabbekoorn24-04-2018 09:45

1   |   2   |   3   |   4      »      
Reactieformulier

Reactieformulier