Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Ik wil je gewoon bedanken voor de boeken die je hebt geschreven. Ik heb je nog nooit ontmoet maar mijn leven is er enorm door veranderd. Wie weet kom ik je ooit nog eens tegen. het komt zoals het komt. Dank xxx

Suzanne

(bericht van oude website 6-7-2017)

Suus31-10-2017 00:10

In eerste instantie was ik enigszins sceptisch over de individuele leergang. Dit kwam voornamelijk doordat ik alles rationeel benaderde en hoe iets "voelde" niet van belang was. Beetje bij beetje heb ik geleerd dat ratio niet beter is dan het volgen van je hart.

Uiteindelijk zie ik het als een voorrecht dat ik zoveel over mezelf heb kunnen leren en ben Eszenzz / Antoine daar enorm dankbaar voor."

(bericht van oude website 24-10-2016)

Leonie31-10-2017 00:08

Hoi Antoine,

Ook al heb ik je van de week al bedankt, wil ik je via deze weg nogmaals danken voor je geboden hulp. En ja, ik weet wel dat ik het uiteindelijk allemaal zelf heb gedaan zoals je altijd zegt, maar toch had ik zonder jou nooit van mijn hsp lasten kunnen omgaan. Ik ben dankbaar dat ik je mocht leren kennen en je aangeboden liefde voor je vak heeft me er doorheen gesleept. Het was hard werken maar tegelijk was het ook heel interessant. Een groot verschil met de therapieën die ik al gedaan had. Dit is inderdaad een levenshouding en eentje die voor alle hsp's past, dat weet ik zeker. Dankzij je boeken heb ik contact met je gezocht en ik kan het iedereen aanbevelen om zo'n individuele leergang te volgen. Ik zou zeggen, ga ervoor. Ik ben blij en dat gun ik iedereen. Liefs xxx.

(bericht van oude website 30-9-2016)

Marijn31-10-2017 00:07

In april heb ik de opleiding voor HSP begeleider afgerond. Heb het gelijk in de praktijk gebracht. En het werkt echt! De cliënten zijn erg positief en ervaren positieve veranderingen in hun leven. Aan het einde van de leergang zijn de lasten flink verminderd. Ook heb ik mijn dochter mogen begeleiden en zij heeft het als een mooie reis ervaren. Zij noemt het een ervaring voor het leven.
Ik heb de opleiding zeer positief ervaren en vindt het een verrijking voor het leven, zeker een aanrader voor toekomstige begeleiders. JH

(bericht van oude website 27-7-2015)

JH31-10-2017 00:07

Hoe in de war ik zelf was en met mijzelf in de knoei, na het lezen van het eerste boek van Antoine wist ik dat ik naar hem toe moest gaan. Met een warboel in mijn hoofd, bood het boek alleen al soort van herkenning van wat je mee maakt van binnen. Dit begon al na de eerste paar hoofdstukken te hebben gelezen, hij beschreef precies zoals ik me voelde of wat er allemaal in je om kan gaan. Dat is niet niks om dit onderwerp vlot, makkelijk en op een humoristische manier uit te kunnen leggen. De eerste afspraak heeft dat bij mij wel bevestigd! Al met al heeft Antoine mij terug gebracht waar ik moest zijn. Het mooie vond ik dat hij als een soort spiegel voor je zit. Wat jij blaaskalkt tackelt hij jou mind mee onderuit! Dit bied verruiming van jezelf met een beter inzicht. Je gaat merken en voelen hoe de vork in de steel steekt! Een prettiger gevoel dan dat kan haast niet. Jij krijgt de tools en moet dus zelf aan de bak met een goede douw in de rug. Uiteindelijk kom je weer in contact met jou zelf, wat de doorbraak is uit jou gevangenis! Ik kan alleen maar zeggen, zit je met je zelf in de knoei, zie je door de bomen het bos niet meer, dan bied hij met zijn leermethode jou de juiste handvaten om aan jezelf te werken! Er gaat een wereld voor je open!

Groetjes uit de parel van het zuiden!

Timo

(bericht van oude website 4-6-2015)

Timo31-10-2017 00:06

Na heel veel jaren hulp gezocht te hebben binnen de reguliere ggz, bij Eszenzz terecht gekomen. Bij binnenkomst in de praktijk voelde ik al dat dit de plek zou zijn waar ik stappen vooruit zou zetten ipv terug. Mijn leven heeft vanaf jongs af aan in teken gestaan van het zorgen voor anderen , maar ik ben niet het zorgen voor anderen. Wie ben ik dan wel? Met hulp van Antoine heb ik zulke grote stappen vooruit gezet en leer ik me,myself and i voor het eerst in mijn leven echt kennen. Nog een hoop stappen te gaan maar ik ben nu op juiste weg. Zo fijn.

L.G.

(Bericht oude website 2-6-2015)

L.G.31-10-2017 00:05

Diep, diep in de modder, daar zat ik.
Ineengedoken, verstopt, veilig in het donker.
Eenzaam in het donker, het leven klopte aan,
maar ik durfde niet.
Zo vertrouwd was het donker, de kilte, de kou.

Soms voelde ik even de warmte,
en zag ik door een kiertje het licht.
Het nodigde me uit, 'kom maar'.
Soms, heel soms dan twijfelde ik,
en zo ontstond de wens, de wens om te groeien.

Er was ook nog wel twijfel, kon ik dit wel? Mocht ik dit wel?
Zou ik veilig zijn? Wie was ik eigenlijk?
Wie zou ik zijn in het licht?

Een hoop vragen, geen antwoorden,
de onzekerheid, maar ergens ook de verbinding.
En toen stond ik op, ik groeide uit de zwaarte, uit het donker.

Ik kreeg kleur en werd zichtbaar.
Mijn hart werd geopend.
De liefde ging stromen en stroomt.
Vol kleur, mijn leven.

Een voorjaar met groei,
een zomer met warmte,
de herfst vol bezinning,
de winter voor rust.

En altijd komen de bloemen weer terug op mijn akker.
Vol kleur.
Verandering in de seizoenen,
maar de liefde blijft.

Geen afscheid,
maar een nieuw begin,
met mijn oude ik."

M.

(bericht oude website 20-3-2015)

M.31-10-2017 00:04

Hoi Antoine,

Het eerste telefoongesprek dat ik met jou had eind vorig jaar kan ik mij nog goed herinneren.
Ik vond het spannend, omdat ik diep van binnen voelde dat ik niet voor de makkelijkste weg koos.
Ons eerste gesprek was spot on en ik wist direct dat jij voor mij de juiste persoon was om het 'avontuur' mee aan te gaan.
Ik voelde dat ik jou niet om de tuin kon leiden en dat ik niet kon duiken. Dat was precies wat ik wilde; als ik mezelf aanpak dan maar direct goed en grondig.

Pittig was het avontuur en de zoektocht naar rust. De kast met doosjes oude ellende hebben we opgeruimd en langzaamaan begon ik weer te voelen. Dat was best hard werken maar ook heel fijn. Ik voelde mij door jou zo serieus genomen dat ik volledig vertrouwde op hetgeen wat wij aan het doen waren. Ik was totaal niet bezig met het hoe en het waarom, ik wilde het gewoon ervaren en er doorheen. Laagje voor laagje. Opgelucht voelde ik mij toen ik omviel en niet meer kon werken. Hoe wiebelig ik toen ook was, ik heb altijd vertrouwen gehad in een goede afloop. Ik voelde aan alle kanten dat ik de goede dingen aan het doen was. Hoe ongrijpbaar het soms ook voelde, jij gaf mij het gevoel dat ik op de goede weg was.

Antoine, ik weet niet hoe de kosmos mij naar De Banne heeft gekregen, maar het was precies wat ik nodig had. Door weer en wind op mijn fietsje naar Noord. Het kostte mij totaal geen moeite en eigenlijk was ik altijd wel weer nieuwsgierig wat we nu weer gingen doen. Volledig opgeladen en geïnspireerd vertrok ik weer huiswaarts. Vaak met een flinke nabrander de dagen erna, maar dit zorgde voor zoveel goede beweging in mij.

Al dat schudden aan de boom heeft er voor gezorgd dat Leontien weer in volle glorie Leontien is. Een oud collega vroeg vorige week wat ik nu dan specifiek anders doe. Ik doe niets anders. Ik heb dingen in mijzelf weer aangezet. Als een stoppenkast waarbij een aantal stoppen niet meer goed geschakeld stonden. Ik ben weer AAN! En dat voelt heerlijk. Het pittige vuurtje in mij brand weer en daar ben ik heel blij mee.

Ik voel mij trots over het proces dat ik heb doorlopen. Het heeft mij gesterkt, maar ook verzacht. Ik loop niet meer weg voor mijn gevoel. Een nieuwe kast komt er zeker niet meer in.

Ontzettend bedankt, jij hebt bij mij precies de juiste snaar weten te raken en ik zal dit mijn leven lang koesteren.

Tot ziens!

Liefs, Leontien

(bericht van oude website 24-10-2014)

Leontien31-10-2017 00:03

Ik vond het lastig om de eerste stap te onder nemen en daadwerkelijk iets te doen met hooggevoeligheid. Eenmaal gedaan, viel dit erg mee en stond ik open om te ontwikkelen. De visuele voorbeelden waren verhelderend. De oefeningen die je mee kreeg om thuis te doen was fijn, om zo zelf met jezelf aan de slag te gaan!!! Ik ben erg dankbaar voor wat ik heb geleerd en kan nu bewust genieten en dat is heerlijk! Antoine Bedankt!

liefs Carola

(bericht van oude website 18-7-2012)

Carola31-10-2017 00:02

En nu moet, nee fout ga!, ik het alleen doen!! Dat vond ik eerst wel eng na de afsluiting van de individuele leergang. Met wat ik geleerd heb bij Antoine heb ik een mooie rugzak gekregen waar ik uit kan halen wat op dat moment voor mij van belang is. Niet dat dit altijd lukt, hier en daar een terugvalletje (ho, niet (problematisch)denken, in het NU leven, mediteren, ahum stil zitten, Mr. Mind in de gaten houden e.d.
Gaandeweg vind ik mijn weg, met de handvaten die ik heb gekregen bij de individule leergang.
Mijn kwaliteit van leven is toegenomen, en ik leer steeds beter omgaan met mijn HSP, dankzij EszenzZ!!
Thanks Antoine.

(bericht van oude website 21-2-2012)

Dineke30-10-2017 23:59

1   |   2      »      
Reactieformulier

Reactieformulier