Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Diep, diep in de modder, daar zat ik.
Ineengedoken, verstopt, veilig in het donker.
Eenzaam in het donker, het leven klopte aan,
maar ik durfde niet.
Zo vertrouwd was het donker, de kilte, de kou.

Soms voelde ik even de warmte,
en zag ik door een kiertje het licht.
Het nodigde me uit, 'kom maar'.
Soms, heel soms dan twijfelde ik,
en zo ontstond de wens, de wens om te groeien.

Er was ook nog wel twijfel, kon ik dit wel? Mocht ik dit wel?
Zou ik veilig zijn? Wie was ik eigenlijk?
Wie zou ik zijn in het licht?

Een hoop vragen, geen antwoorden,
de onzekerheid, maar ergens ook de verbinding.
En toen stond ik op, ik groeide uit de zwaarte, uit het donker.

Ik kreeg kleur en werd zichtbaar.
Mijn hart werd geopend.
De liefde ging stromen en stroomt.
Vol kleur, mijn leven.

Een voorjaar met groei,
een zomer met warmte,
de herfst vol bezinning,
de winter voor rust.

En altijd komen de bloemen weer terug op mijn akker.
Vol kleur.
Verandering in de seizoenen,
maar de liefde blijft.

Geen afscheid,
maar een nieuw begin,
met mijn oude ik."

M.

(bericht oude website 20-3-2015)

M.31-10-2017 00:04

Hoi Antoine,

Het eerste telefoongesprek dat ik met jou had eind vorig jaar kan ik mij nog goed herinneren.
Ik vond het spannend, omdat ik diep van binnen voelde dat ik niet voor de makkelijkste weg koos.
Ons eerste gesprek was spot on en ik wist direct dat jij voor mij de juiste persoon was om het 'avontuur' mee aan te gaan.
Ik voelde dat ik jou niet om de tuin kon leiden en dat ik niet kon duiken. Dat was precies wat ik wilde; als ik mezelf aanpak dan maar direct goed en grondig.

Pittig was het avontuur en de zoektocht naar rust. De kast met doosjes oude ellende hebben we opgeruimd en langzaamaan begon ik weer te voelen. Dat was best hard werken maar ook heel fijn. Ik voelde mij door jou zo serieus genomen dat ik volledig vertrouwde op hetgeen wat wij aan het doen waren. Ik was totaal niet bezig met het hoe en het waarom, ik wilde het gewoon ervaren en er doorheen. Laagje voor laagje. Opgelucht voelde ik mij toen ik omviel en niet meer kon werken. Hoe wiebelig ik toen ook was, ik heb altijd vertrouwen gehad in een goede afloop. Ik voelde aan alle kanten dat ik de goede dingen aan het doen was. Hoe ongrijpbaar het soms ook voelde, jij gaf mij het gevoel dat ik op de goede weg was.

Antoine, ik weet niet hoe de kosmos mij naar De Banne heeft gekregen, maar het was precies wat ik nodig had. Door weer en wind op mijn fietsje naar Noord. Het kostte mij totaal geen moeite en eigenlijk was ik altijd wel weer nieuwsgierig wat we nu weer gingen doen. Volledig opgeladen en geïnspireerd vertrok ik weer huiswaarts. Vaak met een flinke nabrander de dagen erna, maar dit zorgde voor zoveel goede beweging in mij.

Al dat schudden aan de boom heeft er voor gezorgd dat Leontien weer in volle glorie Leontien is. Een oud collega vroeg vorige week wat ik nu dan specifiek anders doe. Ik doe niets anders. Ik heb dingen in mijzelf weer aangezet. Als een stoppenkast waarbij een aantal stoppen niet meer goed geschakeld stonden. Ik ben weer AAN! En dat voelt heerlijk. Het pittige vuurtje in mij brand weer en daar ben ik heel blij mee.

Ik voel mij trots over het proces dat ik heb doorlopen. Het heeft mij gesterkt, maar ook verzacht. Ik loop niet meer weg voor mijn gevoel. Een nieuwe kast komt er zeker niet meer in.

Ontzettend bedankt, jij hebt bij mij precies de juiste snaar weten te raken en ik zal dit mijn leven lang koesteren.

Tot ziens!

Liefs, Leontien

(bericht van oude website 24-10-2014)

Leontien31-10-2017 00:03

Ik vond het lastig om de eerste stap te onder nemen en daadwerkelijk iets te doen met hooggevoeligheid. Eenmaal gedaan, viel dit erg mee en stond ik open om te ontwikkelen. De visuele voorbeelden waren verhelderend. De oefeningen die je mee kreeg om thuis te doen was fijn, om zo zelf met jezelf aan de slag te gaan!!! Ik ben erg dankbaar voor wat ik heb geleerd en kan nu bewust genieten en dat is heerlijk! Antoine Bedankt!

liefs Carola

(bericht van oude website 18-7-2012)

Carola31-10-2017 00:02

En nu moet, nee fout ga!, ik het alleen doen!! Dat vond ik eerst wel eng na de afsluiting van de individuele leergang. Met wat ik geleerd heb bij Antoine heb ik een mooie rugzak gekregen waar ik uit kan halen wat op dat moment voor mij van belang is. Niet dat dit altijd lukt, hier en daar een terugvalletje (ho, niet (problematisch)denken, in het NU leven, mediteren, ahum stil zitten, Mr. Mind in de gaten houden e.d.
Gaandeweg vind ik mijn weg, met de handvaten die ik heb gekregen bij de individule leergang.
Mijn kwaliteit van leven is toegenomen, en ik leer steeds beter omgaan met mijn HSP, dankzij EszenzZ!!
Thanks Antoine.

(bericht van oude website 21-2-2012)

Dineke30-10-2017 23:59

Jemig...vandaag is het boek binnen gekomen...en ik kan niet stoppen!!!! Wat een heerrrrlijk boek!! De 2 andere boeken die ik al had...zijn interessant maar ook een beetje "saai"/ zakelijk...ik kan bij die boeken mn aandacht niet zo goed houden...en dit is een verademing...ben pas net begonnen maar ben zo BLIJ!!!!! Dank je wel!!(alvast) echte aanrader!!!
SUPER!

(bericht van oude website 23-10-2011)

Karin30-10-2017 23:57

Hallo Antoine,

Gefeliciteerd met dit mooie boek! Ik heb het nu één keer gelezen, maar ga hem nog een keer lezen... Veel passages in het boek maakten dat ik jou er weer bij zag, zoals tijdens de leergang. Typische Antoine omschrijvingen die even simpel als helder zijn, en soms ook lichtvoetig door de humor die erin zit.

Bedankt voor dit boek!

Het ga je goed :-)

Dirk van Gaalen

(bericht oude website 3-10-2011)

Dirk van Gaalen30-10-2017 23:57

UIT!!!

Lieve Antoine, wat heb ik genoten van je boek. Ik moet zo lachen als ik bepaalde verhaaltjes of zinnen lees die je op een typische Antoine-manier schrijft, haha. Mooi om zo alles-in-één boek te zien staan. Ik heb hem uit, maar ik zit er nog in. De moeite waard om er zo nu en dan weer bij te pakken als ik het eventjes vergeten ben. Dankjewel voor een heerlijk boek.

Tot gauw.

Meta

(bericht oude website 18-9-2011)

Meta30-10-2017 23:55

Beste Antoine, Wat ik nu het eerst wil doen is om je een groot dankjewel te zeggen voor wat je tot nu toe voor me hebt betekent. Je hebt me losgehaald waarin ik helemaal vast zat en dat was vooral steeds maar weer op nieuw zoeken naar een nieuwe/andere identiteit. Nu ik weet dat ik dat niet meer hoef te doen is dat weer iets kunnen loslaten. Misschien kun je je een beetje voorstellen dat dit een enorm verschil is, het verschil tussen vasthouden en loslaten. Jij bent de enigste geweest die dit heeft doorzien en wat geheel klopte met hoe ik de dingen ervaar. Ik vind je echt fantastisch,mensen zoals jij zijn zelfs met een lantaarntje bijna onvindbaar. Dit wilde ik je al heel lang zeggen/schrijven. Ik wens je alvast een mooie decembermaand. Je hoort weer van me.

Groetjes, Els

(bericht oude website 02-12-2010)

Els30-10-2017 23:53

Ik denk dat ik het eigenlijk nog niet eens goed uit kan drukken in woorden, over de verandering die ik heb ondergaan sinds ik de leergang ben begonnen. Het is, vind ik, alleen echt goed af te zien aan mijn uitstraling en gevoel. Maar ik wil toch een poging doen om onder woorden te brengen wat dit dan precies is. Ik denk dat veel mensen zich herkennen in de problemen van een hsp en daarbij naar veel oplossingen zoeken, op veel verschillende plaatsen en manieren. Echter, dit is vaak niet altijd op een goede wijze. Ook daar heb ik veel ervaring mee en voor mij was het eigenlijk nog onbekend wat een hsp was en dat ik dat was.
Precies deze manier, die aansluit bij wie JIJ bent i.p.v bij welke klachten/problemen je hebt, was voor mij een unieke en bijzondere ervaring. Het is niet het verhaal van een psycholoog die een klacht of probleem behandeld maar juist een ervaren persoon die jou als persoon behandeld en niet als een geval. Juist ook omdat het geen therapie is, maar een leergang, is het iets wat werkt. Het woord alleen al is zo ongelofelijk toepasbaar vind ik! En wat heb ik veel geleerd, mijn leven heeft een totaal nieuwe en inspirerende richting gekregen. Ik ben enorm gegroeid maar ik heb eindelijk ook het gevoel dat dit blijvend is, het is een instelling. Ik moet zeggen dat ik een beetje bang was toen ik de laatste keer bij Antoine was. Nu moet ik het zelf gaan doen, zei ik nog. Maar eigenlijk deed ik het al die tijd al zelf, en dat ging me prima af. nu weet ik ook dat het niet gaat om de hobbels die ik op mijn weg kreeg of krijg, het is de instelling en denkwijze die anders is en daarom maakt het niet uit wat er gebeuren zal. Het zal hoe dan ook juist voor me zijn en ik zal er heel anders mee omgaan.
Ik ben blij dat ik een enorme kracht en rust heb gevonden tijdens de leergang. Het is haast niet te beschrijven, maar het is een 'lifechanging experience' geweest voor mij. Heel erg bedankt Antoine!

groetjes,

Britt

(bericht van oude website 8-8-2010)

Britt30-10-2017 23:51

Beste Antoine en Seraphim,
Ik wil mijn waardering en mijn complimenten deponeren voor de eerste uitstekende HSP leergang die jullie hebben verzorgd. Ook al begeleid ik sinds enige jaren zelf hoogsensitieve personen, de opgedane kennis en praktische oefeningen zijn een enorme verrijking gebleken. Ik voel me nog beter toegerust om dit leuke werk te mogen doen. Hartelijk dank ervoor en nog heel veel succes ermee!

Renate/Consense

(bericht van oude website 17-7-2010)

Renate Korthof30-10-2017 23:49

«      1   |   2   |   3      »      
Reactieformulier

Reactieformulier