Instituut EszenzZ

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

UIT!!!

Lieve Antoine, wat heb ik genoten van je boek. Ik moet zo lachen als ik bepaalde verhaaltjes of zinnen lees die je op een typische Antoine-manier schrijft, haha. Mooi om zo alles-in-één boek te zien staan. Ik heb hem uit, maar ik zit er nog in. De moeite waard om er zo nu en dan weer bij te pakken als ik het eventjes vergeten ben. Dankjewel voor een heerlijk boek.

Tot gauw.

Meta

(bericht oude website 18-9-2011)

Reageer

Meta30-10-2017 23:55

Beste Antoine, Wat ik nu het eerst wil doen is om je een groot dankjewel te zeggen voor wat je tot nu toe voor me hebt betekent. Je hebt me losgehaald waarin ik helemaal vast zat en dat was vooral steeds maar weer op nieuw zoeken naar een nieuwe/andere identiteit. Nu ik weet dat ik dat niet meer hoef te doen is dat weer iets kunnen loslaten. Misschien kun je je een beetje voorstellen dat dit een enorm verschil is, het verschil tussen vasthouden en loslaten. Jij bent de enigste geweest die dit heeft doorzien en wat geheel klopte met hoe ik de dingen ervaar. Ik vind je echt fantastisch,mensen zoals jij zijn zelfs met een lantaarntje bijna onvindbaar. Dit wilde ik je al heel lang zeggen/schrijven. Ik wens je alvast een mooie decembermaand. Je hoort weer van me.

Groetjes, Els

(bericht oude website 02-12-2010)

Reageer

Els30-10-2017 23:53

Ik denk dat ik het eigenlijk nog niet eens goed uit kan drukken in woorden, over de verandering die ik heb ondergaan sinds ik de leergang ben begonnen. Het is, vind ik, alleen echt goed af te zien aan mijn uitstraling en gevoel. Maar ik wil toch een poging doen om onder woorden te brengen wat dit dan precies is. Ik denk dat veel mensen zich herkennen in de problemen van een hsp en daarbij naar veel oplossingen zoeken, op veel verschillende plaatsen en manieren. Echter, dit is vaak niet altijd op een goede wijze. Ook daar heb ik veel ervaring mee en voor mij was het eigenlijk nog onbekend wat een hsp was en dat ik dat was.
Precies deze manier, die aansluit bij wie JIJ bent i.p.v bij welke klachten/problemen je hebt, was voor mij een unieke en bijzondere ervaring. Het is niet het verhaal van een psycholoog die een klacht of probleem behandeld maar juist een ervaren persoon die jou als persoon behandeld en niet als een geval. Juist ook omdat het geen therapie is, maar een leergang, is het iets wat werkt. Het woord alleen al is zo ongelofelijk toepasbaar vind ik! En wat heb ik veel geleerd, mijn leven heeft een totaal nieuwe en inspirerende richting gekregen. Ik ben enorm gegroeid maar ik heb eindelijk ook het gevoel dat dit blijvend is, het is een instelling. Ik moet zeggen dat ik een beetje bang was toen ik de laatste keer bij Antoine was. Nu moet ik het zelf gaan doen, zei ik nog. Maar eigenlijk deed ik het al die tijd al zelf, en dat ging me prima af. nu weet ik ook dat het niet gaat om de hobbels die ik op mijn weg kreeg of krijg, het is de instelling en denkwijze die anders is en daarom maakt het niet uit wat er gebeuren zal. Het zal hoe dan ook juist voor me zijn en ik zal er heel anders mee omgaan.
Ik ben blij dat ik een enorme kracht en rust heb gevonden tijdens de leergang. Het is haast niet te beschrijven, maar het is een 'lifechanging experience' geweest voor mij. Heel erg bedankt Antoine!

groetjes,

Britt

(bericht van oude website 8-8-2010)

Reageer

Britt30-10-2017 23:51

Beste Antoine en Seraphim,
Ik wil mijn waardering en mijn complimenten deponeren voor de eerste uitstekende HSP leergang die jullie hebben verzorgd. Ook al begeleid ik sinds enige jaren zelf hoogsensitieve personen, de opgedane kennis en praktische oefeningen zijn een enorme verrijking gebleken. Ik voel me nog beter toegerust om dit leuke werk te mogen doen. Hartelijk dank ervoor en nog heel veel succes ermee!

Renate/Consense

(bericht van oude website 17-7-2010)

Reageer

Renate Korthof30-10-2017 23:49

Beste Antoine,
Dankzij de leergang heb ik nu eindelijk handvaten in mijn bezit om mijn emoties te laten zijn. Wat een bewustwording en rijkdom! Deze stappen, jouw stappen zijn voorgoed in mijn leven geïntegreerd. Daardoor zie ik het leven weer als een mooie uitdaging. Bedankt voor alles wat je me hebt geleerd Succes, keep the good work up.

Liefs Hanneke

(bericht van oude website 15-7-2010)

Reageer

hanneke30-10-2017 23:47

Hoi Antoine, Ga zo door met jouw mooie creatieve relaxte manier waarop jij mensen zoals ik help om te leren omgaan met HSP zijn.. Ik heb ontzettend veel aan jouw tips en adviezen en veel kwartjes zijn bij mij gevallen, ik begrijp nu heel goed dat HSP ook hele mooie dingen met zich meebrengt. Het feit dat jij mij hebt geholpen om mijn vader te vergeven, zodat ik deze last niet meer ervaar, zegt mij dat jij ontzettend kundig bent.

Warme groetjes van Monique

(bericht van oude website 15-7-2010)

Reageer

Monique30-10-2017 23:41

Ik ben nu al een tijdje klaar met de leergang bij Antoine en merk dat de kennis die ik daar heb opgedaan echt eigen is geworden. Het is niet meer een "trucje" die ik toepas maar het is a.h.w. verweven in mijn doen en denken. Ik zeg vaak dat ik veranderd ben, maar eigenlijk ben ik steeds meer mezelf geworden. Wat een zegen! Ik kan iedereen die hoog sensitief is en dat soms als negatief ervaart aanraden om de leergang te gaan volgen. Het is pittig en het kost veel energie, maar het levert echt iets op. Ik kan hoog sensitief nu ervaren als iets extra's dat ik heb gekregen; ik ervaar zo veel meer liefde en schoonheid dan de meeste mensen om mij heen, daar ben ik van overtuigd. Dat wens ik jullie allemaal toe.

Rachne

(bericht van oude website 14-7-2010)

Reageer

Rachne30-10-2017 23:39

«      1   |   2   |   3   |   4   
Reactieformulier

Reactieformulier