Instituut EszenzZ
 
oie_transparent-2.png

Wat doen we?

1. We werken cliëntgericht in zowel de individuele begeleidingen als in de groepsleergangen voor professionals. De boeddhistische psychologie (ofwel de contemplatieve psychologie), de moderne hypnotherapie, Mentaal Emotieve Training, en eigen ontwikkelde technieken zoals de inmiddels landelijk bekende 'binnenwereld-buitenwereld' techniek, vormen de basis van onze EszenzZ methode. Deze zijnsgeoriënteerde methodiek wordt in de individuele begeleiding en in de groepsleergangen door onze cliënten en cursisten vrijwel altijd als natuurlijk, luchtig, effectief en vernieuwend ervaren. 

2. We zijn sinds 2003 gespecialiseerd in het individueel begeleiden van cliënten die lasten ondervinden omtrent het hooggevoelig zijn. Hoe ga ik als HSP met mijn hooggevoeligheid om in een 'anders sensitieve' maatschappij? Hoe leer ik vanuit mijn eigen centrum te handelen i.p.v. slachtoffer te zijn van prikkels uit de buitenwereld? Onze individuele leergang 'Leven met Hooggevoeligheid' geeft je de mogelijkheid dit op een effectieve en praktische manier te integreren in het dagelijkse leven. Leren gebruik te maken van een opmerkingsbegaafdheid, in plaats van er lasten van te ondervinden. Lees meer hierover in de boeken 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid en Hartsverhalen voor iedere HSP' van Antoine van Staveren. 

3. We bieden een unieke praktische specialisatie aan voor psychologen, coaches en therapeuten in de vorm van de leergang 'HSP Begeleider' die ieder jaar in januari en september start. De EszenzZ methode is een eigentijdse en effectieve methode om met name Hoog Sensitieve Personen in hun mogelijkheden te begeleiden. Andere workshops en cursussen zijn in ontwikkeling.

4. Het 'EszenzZ Centre', integraal gezondheidscentrum voor hooggevoeligheid, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Dit gezondheidscentrum werd geopend in Amsterdam op 1 mei 2006 waar verschillende zelfstandige psychologen, therapeuten en begeleiders werkzaam zijn. Het eerste gezondheidscentrum voor HSP's in Nederland waar verschillende begeleidingsmethoden samenkomen. Tevens worden ook andere disciplines aangeboden ter ondersteuning van bewustwording en algehele persoonlijke ontwikkeling.

5. We realiseren een landelijk netwerk HSP professionals: 'HSP Begeleiding Nederland'. Een netwerk voornamelijk eigen opgeleide professionals om in heel Nederland kundige lokale begeleiding te kunnen aanbieden voor Hoog Sensitieve Personen.

6. Het grootste HSP forum in Nederland op Facebook met ruim 15.000 leden. Tevens ruim aandacht voor filosofie, levensbeschouwing, spiritualiteit en bewustwording.

7. Via ons 'Life for Life project' bieden we aan diegenen met financiële problemen meer mogelijkheden tot het ontvangen van gewenste zorg. 
 
8. We realiseerden de oosterse winkel 'Boeddha Centre' aan: exclusieve aziatische beelden, levensechte monniken en mooie oosterse cadeau artikelen. 

Onze website is ook bereikbaar via:
www.hooggevoelig.eu en 
www.hypnotherapienederland.nl.