Instituut EszenzZ
 
EszenzZlogo2021-HQ.png

Wat doen we?

1. We werken bij Instituut EszenzZ cliëntgericht in zowel de individuele begeleidingen als in de groepsleergangen voor professionals. De cliënt staat centraal. De boeddhistische psychologie (ofwel de contemplatieve psychologie), de moderne hypnotherapie, Mentaal Emotieve Training, en eigen ontwikkelde technieken zoals de inmiddels landelijk bekende 'binnenwereld-buitenwereld' techniek, vormen de basis van onze EszenzZ methode. Deze zijnsgeoriënteerde methodiek wordt in de individuele begeleiding en in de groepsleergangen door onze cliënten en cursisten vrijwel altijd als natuurlijk, luchtig, effectief en vernieuwend ervaren. 

2. We zijn sinds 2003 gespecialiseerd in het individueel begeleiden van cliënten die lasten ondervinden omtrent het hooggevoelig zijn. Hoe ga ik als HSP met mijn hooggevoeligheid om in een 'anders sensitieve' maatschappij? Hoe leer ik vanuit mijn eigen centrum te handelen i.p.v. slachtoffer te zijn van prikkels uit de buitenwereld? Onze individuele leergang 'Leven met Hooggevoeligheid' geeft je de mogelijkheid dit op een effectieve en praktische manier te integreren in het dagelijkse leven. Leren gebruik te maken van een opmerkingsbegaafdheid, in plaats van er lasten van te ondervinden. Lees meer hierover in de boeken 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid, 'Hartsverhalen voor iedere HSP' en 'Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben' van Antoine van Staveren. 

3. We zijn tevens gespecialiseerd in het behandelen van eetstoornissen, dwangproblemen, angstklachten, burnout en identiteitsproblematiek.

4. Vanaf 2022 wordt de uitgebreide opleiding tot 'HSP Professional' gegeven. Een opleiding van ongeveer 7 maanden in 13 fysieke lesdagen. Vele tools en handvaten om praktisch te gaan werken op alle vlakken omtrent hooggevoeligheid, maar ook voor burn-out gerelateerde klachten, angst-, dwang-, en identiteitsproblematiek.

5. We bieden een unieke praktische basisspecialisatie aan voor psychologen, coaches en therapeuten in de vorm van de leergang 'HSP Begeleider' die ieder jaar start. De EszenzZ methode is een eigentijdse en effectieve methode om met name Hoog Sensitieve Personen in hun mogelijkheden te begeleiden. Tevens bieden we met regelmaat diverse workshops aan.

6. We onderscheiden ons door een unieke warme en sfeervolle plek en locatie. Iedere client krijgt gratis de gelegenheid om van onze privé rustruimtes en tuin gebruik te maken voor meditatie en stilte of voor muziek en literatuur. 

7. We realiseren een landelijk netwerk HSP professionals: 'HSP Begeleiding Nederland'. Een netwerk voornamelijk eigen opgeleide professionals om in heel Nederland kundige lokale begeleiding te kunnen aanbieden voor Hoog Sensitieve Personen.

8. We bieden het grootste HSP forum in Nederland op Facebook aan met ruim 15.000 leden. Tevens ruim aandacht voor filosofie, levensbeschouwing, spiritualiteit en bewustwording.

9. Via ons 'Life for Life project' bieden we aan diegenen met een financiële probleemsituatie meer mogelijkheden tot het ontvangen van gewenste zorg. 
 
10. We bieden de oosterse winkel 'Boeddha Centre' aan: exclusieve oosterse beelden, aziatische kunst en originele cadeau artikelen. Deze winkel is ook op afspraak te bezoeken in Wervershoof.