Instituut EszenzZ
 
Cursussenlogo2021.png

Opleiding en workshops voor therapeuten, psychologen en coaches

We zijn blij je steeds meer interessante workshops en specialisaties te kunnen aanbieden! Ons streven is om onze effectief gebleken methode en technieken steeds verder te gaan delen met therapeuten, psychologen, coaches, counselors en begeleiders. Dergelijke technieken zijn zeer ondersteunend in therapieprocessen die je met je cliënten heel praktisch kunt toepassen. Onze ervaring is dat dergelijke specialisaties voor jaren kunnen worden geïntegreerd zodat je als therapeut ook zelf creatief verder kunt groeien in de aangeboden visies. Je eigen inbreng is belangrijk zodat het ook steeds meer jouw eigenheid wordt.

Op dit moment bieden we de basisleergang HSP begeleider aan (7 zaterdagen) en de nieuwe uitgebreide opleiding tot HSP professional (13 zaterdagen). Tevens bieden we voor professionals de nieuwe workshop 'Luisteren naar het innerlijk kind' aan. Aan de hand van het nieuwe boek 'Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben' leer je cliënten via het innerlijk kind omgaan met lasten omtrent hun hooggevoeligheid. Of voor diegenen die werken met het innerlijk kind of met cliënten die kampen met een negatief zelfbeeld. 

Tevens starten we met de workshop 'De vier talen', waarbij je de ander leert middels introspectie effectieve keuzes te maken in het dagelijks leven aan de hand van diverse talen die in ons leven. Deze workshop is ook zeer ondersteunend in het algemene therapieproces.

Ook starten we voor het eerst met de workshop 'Mister Mind' waarbij mensen leren zich te disidentificeren met hun gedachten om zich vrijer, lichter en rustiger te voelen. Piekeren en malen, rampdenken en doemdenken worden hiermee gereduceerd.

Omdat we al jaren zien dat HSP's echt moeite kunnen ervaren omtrent het aanbrengen planning en structuur, is er een effectieve cliëntgerichte wijze van planning ontstaan middels de praktische 'Activiteitenlijn'. Ook deze werkwijze is nu beschikbaar zodat je in je praktijk HSP cliënten kunt begeleiden die hiervan lasten ondervinden.

Nieuw! Tweedaagse workshop: Zijnskracht, vanuit je kracht tot bloei komen. Gegeven door Seraphim Berger. Zijnskracht is leven vanuit je oorspronkelijkheid waarin vertrouwen, kracht, liefde en veiligheid in jezelf centraal staan. Het is volledig leven vanuit je natuurlijke flow.

Nieuw! Eendaagse workshop: Het pad van moeten en niet mogen, naar mogen en niet hoeven. Speciaal voor professionals en hun hoogsensitieve cliënten. Een interessante en effectieve praktische workshop om de verandering van moeten naar mogen gevoelsmatig te beleven en meer en meer te integreren in het dagelijks bestaan.

Diverse onderdelen maken al jaren deel uit van de opleiding HSP begeleider en zijn zeer gewenste handvaten en tools geworden waar inmiddels veel therapeuten in Nederland mee werken. 

We zien je graag bij een van onze activiteiten in ons nieuwe pand in Wervershoof!

 

Werken jullie online?

Tegenwoordig vinden veel activiteiten online plaats en dat kan voor diverse soorten studies een zeer effectieve uitkomst zijn.
Het geeft vaak voordelen, denk aan het ontbreken van reistijd, meer flexibiliteit en comfort (lekker in de tuin bijvoorbeeld). 

Bij andere opleidingen of workshops is dat toch wat lastiger. Wat ons betreft zeker wanneer je later met mensen en hun gevoelsmatige problematiek gaat werken waarbij ook emotionele sturing moet plaatsvinden of wanneer je zijnsgericht werkt met cliënten. Bij zo effectief mogelijk zijnsgericht werken moet je er energetisch leren zijn en daarbij is het van essentieel belang om juist dan in de praktijk ook energetisch aanwezig te zijn. Hoe kun je er in het leven krachtig leren zijn wanneer je tijdens het leren daarvan live afwezig bent? 

Ook de volgende redenen geven aan dat we alleen in een klassikale live-setting werken:

  • Tijdens live werken is non-verbale taal makkelijker zichtbaar dan wanneer je achter een scherm zit. Voor zowel je medestudenten als voor toekomstige cliënten. Vochtige ogen, een trilling, een subtiele verandering in ademhalen, een lichaamsbeweging buiten beeld, een huidsverkleuring en dergelijke zijn van cruciaal belang. Die essentiële taal wordt online zeer afgezwakt wat de effectiviteit van de begeleiding niet ten goede komt.

  • We werken met oefeningen die samen in wisselende groepen worden uitgevoerd en uitgebeeld. Daarbij vindt altijd energie uitwisseling plaats omdat je met diverse mensen en daardoor diverse gevoelens werkt. Er ontstaan belevingen die je eerst zelf gaat ervaren. Met elkaar en voor elkaar.

  • Alle zintuigen worden in de opleidingen en groepswerk geopend en benut. Er ontstaat daadwerkelijk contact.

  • De dynamiek van de groep is niet alleen fijn, maar ook van groot belang. Het is versterkend, stimulerend en werkt steunend en motiverend voor elkaar. Het zorgt voor een groeiende passie dankzij elkaars aanwezigheid.

  • De doorwerking van de oefeningen is groter in het dagelijks leven omdat de groepsenergie het denken even op de achtergrond zet.

  • Langdurig studeren achter een scherm kan voor oogproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en rugpijn zorgen.

  • Bij emotionele activiteit is er een veilige en kundige directe sturing nodig. Ook het aanvoelen en daarop inspelen zijn toepasbaar en van groot belang.

  • De verbinding en gevoel van eenheid in de groep is essentieel.

  • Omdat je met mensen gaat werken moet je ook alle aspecten van het menszijn kunnen integreren. Online werken kent ook daarin zijn beperkingen.

  • De toekomstige cliënten voelen zich veel meer gehoord, veilig en gezien doordat je je in elkaars levende aanwezigheid bevindt. Bij het werken van achter een scherm wordt altijd een vorm van afgescheidenheid gerealiseerd, dat zorgt voor minder gevoelsbelevingen. Zeker bij hoogsensitieve personen. 


Samen zijn, samen leren, samen verbinden  

 

Studeer, werk en inspireer!

EszenzZ opleiding, cursussen en workshops.jpeg