Instituut EszenzZ
 

Korte introductie

 
Boek IHDIHB.jpg

Workshop - Luisteren naar het innerlijk kind - Werken met het IHDIHB boek

De eendaagse workshop ‘Luisteren naar het innerlijk kind’ is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn met Hoog Sensitieve Personen en voor diegenen die werken met het innerlijk kind, eetstoornissen, sociale angsten, dwanghandelingen, CPTSS, burn-outklachten en met identiteitsproblemen. Denk hierbij aan mensen die kampen met een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

Het boek ‘Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben’ (IHDIHB) met 89 illustraties is de tool waarmee wordt gewerkt. De cursist leert aan de hand van aangeboden vraagstellingen de cliënt te begeleiden in het zo mogelijk direct ervaren en doorvoelen van de aanwezige last naar een innerlijke kracht. Dat kan een effectieve bijdrage leveren binnen het algehele therapieproces waarbij de aandacht met name op de identiteitsontwikkeling is gericht. Het boek is daarmee toepasbaar op verschillende processen in de hiervoor genoemde werkgebieden.

Het boek kent dertien thema’s waarmee gewerkt kan worden:

1. ZIJN
2. GENIETEN
3. EMOTIES ERVAREN
4. JEZELF KWIJT ZIJN
5. VOOR JEZELF KIEZEN
6. JEZELF ACCEPTEREN
7. ANDERE MENSEN EN KRITIEK
8. PERFECTIONISME
9. GRENZEN STELLEN
10. PRIKKELLASTEN
11. JEZELF LATEN ZIEN
12. ZORGZAAMHEID EN JEZELF VERGETEN
13. WELKOM ZIJN

Veel van deze cliënten zijn beelddenkers en daar maakt dit boek effectief gebruik van. Een beeld zegt voor hen vaak veel meer dan een tekst kan doen. De illustraties kunnen zorgen voor identificatie met de hoofdpersonen wat voor een (h)erkenning kan zorgen van het eigen innerlijk kind en de daarmee verbonden ervaringen. Het zien van een passende illustratie kan direct een innerlijk gevoel aanraken die aandacht behoeft.

Je leert de cliënt vanuit een basis te begeleiden in het letterlijk naar zichzelf toe uitspreken van de getoonde aanwezige last vanuit het boek, naar een innerlijke kracht of reducering/bevrijding van de last. Aanwezige sensaties krijgen dan de gewenste ruimte en er kunnen daardoor diverse gevoelsmatige omkeringen of nieuwe ervaringen plaatsvinden. Dat maakt deze workshop een ervaringsgerichte techniek.

Dit boek is ontstaan door in de afgelopen zestien jaar beeldend te werken met cliënten die diverse lasten ondervonden binnen de dertien thema’s. Na uitgebreid onderzoek zijn de meest voorkomende situaties en lasten in het boek weergegeven zodat je er zo effectief mogelijk mee kan gaan werken.

Als professional leer je op deze dag de basis van het ervaringsgerichte doel waarmee je de komende jaren vanuit je eigen creativiteit en werkgebied verder kunt gaan ontdekken, want de mogelijkheden zijn groot en breed inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan het werken met kinderen in het algemeen. Zo is juist ook je eigen inbreng en creativiteit na het eigen maken van de basis belangrijk en dat wordt vrijwel altijd als zeer prettig ervaren.

We hopen je hiermee een prachtig instrument aan te reiken waar je net als wij nog jaren werkplezier van mag beleven!

Doe je mee?

Workshop: Luisteren naar het innerlijk kind (met het IHDIHB boek).
Inclusief: Gratis boek ‘Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben’, extra reader en deelname certificaat.
Datum: 5 februari 2022, 12 maart 2022, 21 mei 2022 en 2 oktober 2022.
Tijd: 10:00-16.30 uur.
Kosten: 169,00 euro incl. btw.
Aantal plaatsen: Max. 12 personen. 
Beschikbaarheid: Volgeboekt

Locatie:
Instituut EszenzZ
Dorpsstraat 84-86
1693 AH Wervershoof
Tel: 0228 23 50 23

Kom je van ver en wil je in het Zen Guesthouse overnachten?
Informeer naar de mogelijkheden!

     

Ervaringen

"Een prachtige plek! Met liefde en aandacht ingericht. Heb hier de workshop IHDIHB gevolgd! Had het boek al in huis, toch nog positief onder de indruk wat er allemaal voor mooie processen op gang komen in een dag workshop. Wat een boek met illustraties gericht op de HSP allemaal kan losmaken en wat een prachtige tool voor in de praktijk! Zowel voor coaching als voor therapie! Bijzonder hoe het elke keer weer raak is.

Antoine weet met het boek de essentie van HSP thema’s te benoemen. In HSP-taal. Een boek gemaakt voor HSP en bruikbaar in verschillende werkvormen, waarbij de professionell haar/ zijn eigen draai aan kan geven!

Super ervaring en uniek doordat Antoine en Seraphim er samen voor je zijn. Aanrader!

Dankbaar voor deze ervaring 🙏🏻"

Louisa Schnabel


De training heeft me weer doen herinneren wie ik zelf ben. Daarbij de ervaring en handvatten gekregen en gevoeld hoe ik mijn cliënten mee kan nemen.

Dmv de eenvoud van de methode en het kijken naar de afbeeldingen, kunnen zij met hen diepste gevoel in contact komen. In overgave, veilig, vertrouwd en direct.

Jezelf weer mogen voelen en herkennen. Volledig te kunnen zijn en te omarmen van alles wat er is. Zo knap eigenlijk hoe de methode vanuit de eenvoud zoveel tot bloei laat komen. Een echte parel die ik vaak ga gebruiken in mijn praktijk. Dank je wel 😊🔆

Silvia Vink-Heemskerk